Addinol esitles uut krossimeeskonda

Eelmisel aastal Eesti motokrossi meistrivõistlustele tugevalt õla alla pannud Saksa õlifirma Addinol jäi lõppenud aastaga sedavõrd rahule, et otsustas luua lausa enda krossimeeskonna, kus hakkavad võistlema eelmise aasta Eesti meistrivõistluste MX2 klassi hõbe Aleksei Vinogradov ja 2013 aasta TOP200 karikasarja võitnud Heido Havam.

Addinol Lube Oil OÜ Eesti turu juht Meelis Varimaa loodab, et Addinol motokrossi Eesti meistrivõistluste sari toob kokku ka tänavu nii Eesti tippsõitjad kui ka on heaks hüppelauaks uutele lootusandvatele sõitjatele. “Ootame koostöös Eesti mootorrattaspordi föderatsiooniga väga põnevat motokrossi hooaega ja, et ise aktiivsemalt selles kaasa lüüa, mõtlesime ka oma võistlustiimi luua. Kui saame lisaks ka aidata kaasa väljundi loomisele Eesti noortele sportlastele välismaale jõudmiseks, siis oleme oma eesmärgi täitnud,” selgitas Varimaa. “Sellega seoses otsustasimegi koostöös HRC Eesti Racing MTÜ-ga panna aluse professionaalsele motokrossi võistlusmeeskonnale Addinol Honda Racing. Tänapäeva tehnikaspordis mängivad kvaliteetsed määrdeained äärmiselt olulist rolli ja nii motokrossi Eesti meistrivõistluste sarja kui ka oma võistlustiimi kaudu tahamegi tutvustada ka laiemalt Eestis Addinoli spetsiaalset ja kõrge kvaliteediga Pole Position mootorrataste määrdeõlidesarja, mis vastab Jaapani, Euroopa ja Ameerika mootorrataste kõrgeimatele jõudlustasemetele.”

Vastloodud meeskonna manageri, endise tippmotokrossisõitja Juss Laansoo sõnul on Addinoli panus Eesti motokrossi arengusse väga tähelepanuväärne ja eeskujuks paljudele teistele Eesti ettevõtetele. “HRC Eesti esindajana ja Eesti motokrossi fanaatikuna on rõõm näha, et Addinol on leidnud väljundi enda tooteid promoda läbi Eesti motokrossi. 2015 aastal tuli Addinol Eesti motokrossi kui meistrivõistluste peatoetaja ja nad jätkavad seda ka tänavu. Nüüd, aastal 2016 tulla välja enda juba kaubamärgi nimelise meeskonnaga, on suur samm ja loodetavasti julgustab see teisi firmasid motokrossi panustama,” tunnustas Laansoo. “Omalt poolt valmistame tiimile ette maailmatasemel tehnika, anname sõitjatele edasi aastate pikkusi kogemusi ning üritame meestel igas situatsioonis toeks olla. Aleksei teeb kõvasti tööd, et võtta Eesti ja Läti meistritiitel MX2 klassis. Kuna Heidol jäi üks hooaeg vahele, siis tema lootused nii suured ei ole, aga sellegi poolest peavad eesmärgid olema ning loodetavasti saavad tema fännid ja poolehoidjad ägedaid sõite näha.”

“Eelmisel hooajal mul oli päris hea tulemus, kui sain Eesti meistrivõistlustel hõbemedali, kuid et tiitel jäi ainult ühe punkti kaugusele, siis on plaanis see viga see aasta parandada. Lisaks Eesti meistrivõistlustele osalen ka Läti tiitlivõistlustel, seega talvine ettevalmistus oli väga raske ja tööd sai palju tehtud. Hetkel ei taha hooaja alguse tulemuste kohta ennustama hakata, aga peale viimast etappi tahan poodiumi kõrgeimal astmel seista,” rääkis oma plaanidest Narvast pärit tiimi esisõitja Aleksei Vinogradov, kes võistleb ka tänavu MX2 klassis.

Heido Havam osaleb aga MX1 klassis, kus ta üle-eelmine aasta heitles Eesti meistritiitli nimel, kuid üks õnnetu kukkumine ja vigastus lõpetasid noormehe hooaja: “Kuna eelmine aasta jäi peaaegu täielikult vahele, siis 2015 ma treeningute ja sõitudega tegemist ei teinud, aga nüüd andis uus meeskond mulle sellise hea võimaluse ning olen enda töövälise aja treeningutega sisustanud. Hooaeg tuleb kindlasti väga huvitav, sest stardirivi on üle mitme aasta taas mitmeid kiireid mehi täis ning Eesti kalender peaks olema selline, et kõik meie tipud saavad kulda jahtima tulla. Mina annan igatahes omalt poolt kõik, et meeskond ja kaasaelajad rahule jääksid ning ehk oleme aasta lõpus ka auhinnalaua ääres.”

Addinol Honda Racing tänab: Addinol, Honda, HRC Eesti, Lucas Oil Moto, Narva SK, Tööriista Market, Respo, SmartShop RCD, Dunlop.