Enamus Eesti krossisõitjatest kogusid Hollandi MM-etapilt punkte

Motokrossi maailmameistrivõistluste kolmas etapp sõideti eile ja täna Valkenswaardi krossirajal Hollandis. Kui eile peeti seal kvalifikatsioonisõidud, siis täna jahiti juba MM-punkte, mis ei toimunud just kõige lihtsamatest tingimustes, kuna korralik vihmasadu muutis raja väga raskeks.

MXGP klassi avasõidu võitis sloveen Tim Gajser (Honda) sakslase Max Nagli (Husqvarna) ja valitseva maailmameistri, prantslase Romain Febvre (Yamaha) ees. Enamuse sõidust esikümne piirimail sõitnud Tanel Leok (KTM) oli lõpuks 11-s ning parim nn erameeskonna sõitja. Ebaõnnestunud alguse teinud Harri Kullas (KTM) tõusis tugeva sõiduga 17-ndaks, sõidu kolmas Gert Krestinov (Honda) suretas 15-ndal kohal sõites tsikli välja ning langes mitmeid kohti ja jäi napilt punktita olles 21.
Teises sõidus osutus aga parimaks Febvre, kes möödus sõidu viimases osas avasõidus 7-nda koha saanud itaallasest Antonio Cairolist (KTM), kelle järel sai kolmanda koha võidumehe tiimikaaslane belglane Jeremy Van Horebeek, kes oli esimeses sõidus 5. Leok eksis viimasel ringil ning temast pääses mööda Kullas, kes lõpetas kaasmaalase ees 11-ndana, Leoki selja taga sai aga 13-nda koha Krestinov.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Febvre (45 punkti), teise koha sai viimase sõidu neljas mees Nagl (40 p) ja kolmanda teises sõidus mitu viga teinud ning 8-ndana lõpetanud Gajser (38 p). Leok (19 p) oli 10., Kullas (14 p) 12. ja Krestinov (8 p) 16.

MM-arvestuses juhib Febvre 137 punktiga, kellele järgnevad Gajser (124 p) ja Valkenswaardis kuuenda koha saanud venelane Evgeny Bobryshev (Honda, 107 p). Leok on 40 punktiga 13., Kullas (14 p) 20. ja Krestinov (8 p) 22.

MX2 klassis oli kummaski sõidus ülivõimsalt parim hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), kes tähistas sellega oma 50-ndat MM-etapivõitu. Mõlemas sõidus järgnes talle meeskonnakaaslane lätlane Pauls Jonass ning kolmanda koha sai sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud šveitslane Jeremy Seewer (Suzuki). Esimeses sõidus 25-nda koha saanud Hardi Roosiorg (KTM), kes osales oma elu esimesel MX2 klassi MM-etapil, tegi teises sõidus hea esituse ning oli 20. Avasõidus punktikohalt katkestanud Karel Kutsaril (KTM) ei läinud ka teises paremini, kui ta pidi sõidu juba teisel ringil katkestama.

MM-liider on seni kõik sõidud võitnud Herlings (150 p), kellele järgnevad võrdselt 112 punktiga Seewer ja Jonass. Kutsar on 19 punktiga 23. ja Roosiorg (1 p) 34.

Euroopa meistrivõistluste EMX250 klassis eile 20nda koha saanud Erki Kahro (KTM) pidi tänase sõidu pooleli jätma ning punktilisa ei saanud. Etapi esikolmiku moodustasid mõlemad sõidud võitnud britt Conrad Mewse (Husqvarna, 50 p) ning võrdselt 40 punkti kogunud norralane Even Heibye (KTM) ja taanlane Thomas Kjer Olsen (Husqvarna). Kahro oli 97 osaleja seas 1 punktiga 24.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 10. aprilli Argentiinas, nädal hiljem toimub etapp Mehhikos ning seejärel tuleb MM-karussell pikemaks ajaks Euroopasse, kus esimene etapp peetakse 1. mail Lätis Kegumsis.