Hannes Soomer alustab sissetallatud rajal

Viimsist pärit 18. aastane Hannes Soomer alustab hooajaga neil päevil Hispaanias toimuva treeninglaagriga, millele järgneb aprilli esimesel nädalavahetusel toimuv European Junior Cupi avaetapp.

EJC on talente otsiv Honda monosari, mida korraldatakse koos Superbike MM-etappidega Euroopa ringradadel ja mille võistluskalendrisse kuulub sellel aastal kokku kaheksa etappi. Hooajaga alustatakse Hispaanias ning sarja viimane etapp toimub oktoobri keskel samuti Hispaanias. Hannes Soomer teeb kaasa täishooaja ning etteruttavalt saab see olema põhimõtteliselt mulluse kordus. Koos mõne „pisikese“ nüansiga.

Neist esimene on osalemine klassi World Supersport testisõitudel ning osavõtt vähemalt ühest sama võistlusklassi etapist MM-võistlustel. Kui mullusel hooajal viis Hannese MM-etapile juhus ja soodne tähtede seis, siis sellel aastal on see juba planeeritud tegevus, sest aastal 2017. tahab Hannes MM-tasandil kaasa teha juba täishooaja. Osalemine armutu konkurentsiga monosarjas ei lase oskustel rooste minna ning kodused fännid ootavad võistlustelt häid uudiseid, sest Hannes on selles sarjas näidanud aasta-aastalt aina paremaid tulemusi.

Võimaluste piires osaleb Hannes Soomer ka Eesti meistrivõistlustel, milleks kohustab teda teine oluline erinevus võrreldes mulluse hooajaga. Nimelt aitab Hannes Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioonil käivitada kuni 18-aastastele sõitjatele suunatud võistlusklassi, mille võistluskalendrisse peaks sellel aastal kuuluma 4 etappi. Hannes on üks uue võistlusklassi eestvedajatest ning temast saab ka noorte võidusõitjate koolitaja.

European Junior Cupi avavõistlus leiab aset 1.-3. aprillil Aragoni ringrajal, sarja ametlik koduleht asub aadressil: www.europeanjuniorcup.com