EMF-i uus liige on Ekstreemvaruosad.ee Wiseco/Prox

Ekstreemvaruosad

Tänavu alustab debüüthooajaga uus motokrossiklubi Ekstreemvaruosad.ee Wiseco/Prox. Tiimi kaks liiget Aron Lenzius ja noor Soome tulevikutäht Sampo Rainio hakkavad sõitma vastavalt klassides MX2 ja 85cc. Tiimi esimene ametlik võistlus toimub 10. aprillil Baltimere karikale Kegumsi krossirajal, mis jätkub kodusel pinnal Holstre-Nõmme krossirajal.

Aron Lenzius on varasematel hooaegadel olnud vigastustega kimpus ja hooajast maksimumi võtmine on olnud seetõttu keeruline, kuid tiimijuhi Mihkel Lokko sõnul ei olnud see valiku tegemisel määrav: „Aroni sõit detailse analüüsi põhjal on jätnud väga hea mulje. Hooaja ettevalmistusperioodil on tehtud tööd füüsisega, mis aitab tihedas konkurentsis sõita kõrgetele kohtadele ja vähendab ka vigastusteohtu.“ Aron võistleb ka Ekstreemvaruosad.ee Wiseco/Prox klubi debüüthooajal juba mai alguses toimuval Euroopa meistrivõistluste etapil Kegumsis klassis EMX250.

Noor tulevikutäht, 12aastane Sampo Rainio võistleb esimest aastat 85cc klassis. Eelmisel hooajal tegi Sampo 36 starti ning võitis neist 30 ja kuuel korral oli saagiks poodiumi teine aste. Samuti võitis Sampo Sõmerpalus toimuva juunior sarja. Tiimijuhi Lokko sõnul on Sampo talendikus muljetavaldav: „Sampo jäi silma väga hea tehnika ja kiirusega. Õigete treeningmeetoditega, hooaja ettevalmistuse ja toetusega on Sampo kindlasti tulevikus rahvusvahelistel suurvõistlustel. Nii noore sõitja puhul on iga otsus väga kaaluka tähendusega, sest juba õige treeningkava ja toitumise mittejälgimine 5% ulatuses tekitab eakaaslastega märkimisväärse arenguvahe, rääkimata teistest olulistest teguritest.“

Uus tiim sai loodud eesmärgiga panustada Eesti motokrossi arengusse ning luua soodsamad tingimused talendikatele sõitjatele. Ekstreemvaruosad on toetanud erinevaid sarju ja ettevõtmisi varasematel aastatel ning tulevikus tänu ettevõtte kiirele kasvule suureneb projektide arv veelgi.

Ekstreemvaruosad on toetanud/toetab:
Eesti hobikrossiklubi stardiauhindadega MX D klassis
Tihemetsa Lauri krossirada
EMF TOP200 etappi stardiauhindadega kõikidele klassidele
Ekstreemvaruosad.ee Wiseco/Prox klubiliikmeid

Ekstreemvaruosad on motokrossi varuosade müügis teinud iga aasta suure kasvu ning edukas vastastikune koostöö on meil sõitjatega Kuressaarest Jõhvi ja Kohtla-Järveni ning Tallinnast Võru ja Tartuni. „Oleme loonud rohkelt kontakte ja positiivse sideme sõitjatega, kellega on igapäevaselt rõõm koostööd teha,“ märgib Mihkel Lokko toetatavate projektide võimalikkusest.

Klubi tegemistele annab olulise panuse nii autospordis kui ka motokrossis tuntust kogunud Tikkri Pubi, mis asub vahetult pärast Rakke risti vasakut kätt ja Väike-Maarja poolt sõites paremat kätt, 200 m enne Rakke risti. Jälgi Tikkri Pubi facebookis.