Hannes Soomer võttis avaetapilt viienda koha

Hannes Soomer tegi sel pühapäeval, 3. aprillil toimunud motoringraja European Junior Cupi avaetapil korraliku stardi ja lõpetas võistluse viienda kohaga, kaotades finišis etapi võitnud Harun Cabuk’le 2,227 sekundit.

Hannes alustas võistlust samuti viiendalt positsioonilt ning tal õnnestus püsida liidergrupis, kus sõitis ülejäänutel eest juba esimestel ringidel. Sõidu kestel pidas Hannes armutut heitlust võistluse neljandal kohal lõpetanud Giuseppe de Gruttolaga, kelle nimele jäi lõpuks ka päeva kiireim ring – 2.05,031 – millele Hannes kaotas vaid 0,014 sekundit!

„Võrreldes eelmise aastaga on ratas vähe muutunud,“ arvas Hannes pärast võistlust. „Juhtraud asub kõrgemal ja muudetud on ka esimesi amortisaatoreid, kuid kohanesime sellega hästi ja saime nädalavahetuse käigus ratta seade järjest paremaks – tunne oli hea ning kiirus samuti olemas. Võistlus ise oli küll raske, ent jäin sellega rahule ja usun, et meil on Asseniks toimiv plaan ilusti olemas. Aragonist saadud kogemuse kohaselt oleme konkurentsis ja loodan Assenis veel kiiremini sõita.“

Aragonis saavutatud 5. koha eest teenis Hannes 11 punkti, nendele on võimalik lisa teenida juba 17. aprillil Hollandis, kui Asseni ringrajal toimub EJC teine etapp. Lisainfo: http://www.hondaproracing.com/ejc/
Hannese võistlussõitu on võimalik järelvaadata: