Vilaski kestvuskrossil võidutsesid Aigar Leok ja Kaspar Kangur

Vilaski kestvuskross 2016 start, foto Madli-Liis Kuus

Laupäeval, 2. aprillil toimunud Eesti meistrivõistluste esimese etapi Vilaskis võitis Aigar Leok (Sõmerpalu Motoklubi, Yamaha).

Leok läks raskel ja liivasel rajal toimund võidusõidu stardist alates etteotsa ja ei loovutanud kordagi juhtpositsiooni. Stardist järgnesid talle esimestel ringidel noorem vend Martin Leok (Sõmerpalu Motoklubi, KTM) ja Henri Roosiorg (Spordiklubi KTM Racing, KTM). Head sõitu tegi Jan Jakobson (Sõmerpalu Motoklubi, Kawasaki), kes pärast mõne ringi sõitmist jõudis Aigar Leoki järele teisele kohale. Jakobsoni ja Martin Leoki vahel toimus pidev kohtade vahetus. Kokkuvõttes jäi nende omavahelisel duellil peale Jakobson Martin Leoki tehniliste probleemide tõttu. Raskete rajaolude tõttu oli ka palju katkestajaid ja neid, kellel enne tankimisalale jõudmist kütus otsa sai. Sõidu kestvus oli 2 tundi.

Sõidu kokkuvõttes jõudsid veel esikuuikusse lätlane Ugis Klimons (KTM), Gregor Kaares (Spordiklubi Yamamoto, Yamaha) ja Toomas Triisa (Redmoto Racing, Husqvarna).

Sooloklasside kokkuvõttes oli E1 esikolmik Jan Jakobson, Henri Roosiorg ja Tarvi Remmelgas (Kagu Motoklubi, Kawasaki). E2 klassi esikolmik Aigar Leok, Ugis Klimons ja Gregor Kaares. E3 klassi esikolmik Elary Talu (Sõmerpalu motoklubi, Sherco), Tõnu Kallast (Paikuse Motoklubi, KTM) ja Priit Palatu (Sõmerpalu motoklubi, KTM). Enduro klassi esikolmik Martin Leok, Toomas Triisa ja Veiko Rääts (Sõmerpalu motoklubi, KTM).

Harrastajad B klassi esikolmik Carl Mattias Räägel (Motoklubi MX Racing Team, KTM), Tarmo Jaasi-Tamm (Motoklubi K&K, KTM) ja Avo Ärm (Yamaha). Harrastajad C klassi esikolmik Rando Ilves (Honda), Aimar Platais (Tihemetsa Motoklubi, Kawasaki) ja kolmas Hannes Hansman (Motoklubi MX Racing Team, Kawasaki).

Naiste klassi võitis Johanna Saareke (Pärnu Motoclub, Yamaha) Kris Jalase (Sõmerpalu motoklubi, TM) ees. Seenior 50+ klassi võitis Jüri Makarov (Pärnu Motoclub, Honda), Antti Rannikko (KTM) ja Tõnu Lill (Spordiklubi Yamamoto, Yamaha) ees. Veteranid 40+ klassi võitis Reio Engman (Motoklubi Lääne, Yamaha), Toivo Nikopensius (Paikuse Motoklubi, Yamaha) ja Toivo Nõgel (Pärnu Motoclub, Yamaha) ees. Noorte 85cc klassi võitis Allar Pent (Sõmerpalu Motoklubi, KTM), Markuss Daniels Jauntirans (Läti) ja Kevin Soe ees.

Pooleteisetunnise Quadracerite ja ATVde võidusõidu stardist sai kõige paremini minema Argo Abel (Kagu Motoklubi, Yamaha). Mõne ringi möödudes läks juhtima Martin Filatov (Kagu Motoklubi, Honda). Poole sõidu peal läks juhtima aga Kaspar Kangur (Paikuse Motoklubi, Honda), kes hoidis liidripositsiooni lõpuni. Sõidu kokkuvõttes võit Kangurile Filatovi ja Abeli ees (selline oli ka Quadracerite klassi esikolmik).

Quad harrastajate klassi võitis Janek Vernik (Motobox Racing Team, Yamaha), Rainer Palu (Pärnu Motoclub, Yamaha) ja Marek Soosaar (Pärnu Motoclub, Yamaha) ees. ATV klassi võitis Ahti Koort (Tartu Motokrossiklubi, Can-am), Hendrik Laur (Suzuki), Ott Reinaas (Kohila Motospordi Klubi) ees.

Järgmine kestvuskrossi EMV etapp toimub 17. aprillil Pärnumaal Potsepa karjääris.

Ka tänavu ülistatakse kahe esimese etapi (Vilaski ja Pärnu) soolo klasside üldvõitja Eesti kestvuskrossi liivaetappide kiireimaks meheks „Sandman 2016“ – üldarvestust juhib hetkel Aigar Leok.