Meico Vettik Saksa meistrivõistluste etapil kolmas

Meico Vettik, foto Rauno Kais

Meico Vettik saavutas möödunud nädalavahetusel Fürstlich Drenas peetud motokrossi Saksa meistrivõistluste etapil kõrge kolmanda koha.

ADAC MX Youngster Cup klassis osalevad 85cc tsiklitel võistlevad noored, sari on väga kõrgetasemeline ja populaarne nii Saksa kui teiste riikide tipptasemel sõitjate hulgas.

„75 osaleja seas saime kohe ajasõidust kolmandana finaali,“ rääkis 12-aastase Meico isa Veiko Vettik. Viiendana stardikoha valinud Meico sai esimeses sõidus stardis kolmandaks ning juba esimesel ringil tõusis ta teiseks. Austerlasest liider Hofer läks ees oma teed, Meico lõpetas kindlalt teisena. „Teine start oli pisut kehvem, stardikurvist pääses Meico läbi kuuendana, kuna kaks esimest olid pikalt ees ära läinud, oli lihtsam kindlalt kolmandana lõpetada, kui neid püüda.“

Sõitudes oli Vettik vastavalt teine ja kolmas ning kuna venelasel Maksim Krajevil oli teises sõidus parem tulemus, jäi Vettik temaga võrdse 42se punktisummaga kolmandaks. Võitis austerlane Rene Hofer maksimumpunktidega. Eestlastest oli samas klassis Egert Pihlak veel 11., Romeo Karul finaalsõitudesse pääseda ei õnnestunud.

MX Masters (meie MX1) klassis oli Harri Kullas neljas (sõitudes 3. ja 5. koht), Youngster Cup klassis (meie MX2) sai Jan Jakobson 24. koha (sõitudes 20. ja 25. koht).