Tartu ekstreemse proloogi võitis Aleksi Vilkko

Täna, 29. aprillil Tartu kesklinnas peetud Võrtsjärve enduro ekstreemse proloogi võitis soomlane Aleksi Vilkko.

Tartu ekstreemenduro toimub juba neljandat korda – selle tarvis ehitatakse mitmest rekkatäiest palkidest, konteineritest ja kõikvõimalikust muust materjalist takistustest vaatemänguline rada otse ülikoolilinna keskele, Kaubamaja kõrvale. Publikut kogunes ka täna võistlust jälgima rohkelt.

Tänavu andis proloogil osalemine esmakordselt boonussekundeid homme Väike-Rakkest algavale Eesti enduro meistrivõistluste esimsele etapile, Võrtsjärve endurole. Seetõttu oli osalejaid proloogil ka rohkem.

Võistluse superfinaali võitis soomlane Aleksi Vilkko, kes oli ühtlasi kiireim ka klassis E-3. Kuna kunstlike ja ekstreemsete takistustega proloog sobib eriti hästi trial’i sõitjatele, näitasidki just nemad oma kergetel ratastel rasketele endurodele koha kätte. Meie parim naissõitja Keity Meier hoidis superfinaalis pikalt teist kohta, kuni Toomas Triisa ta poolel rajal kätte sai ja teine koht alles viimasel ringil käest lipsas.

_DSC0217_Keity_Meier
Keity Meier tegi publikule trial’i rattal ka demonstratsioonesinemise.

Klasside esikolmikud: E-3: Aleksi Vilkko, Riho Kollist, Elary Talu. E-2: Toomas Triisa, Martin Leok, Martin Kohv. E-1: Priit Biene, Eemil Helander (Soome). Veteran 40+: Jarko Metsis, Vaido Kalm, Jakob Saks. Hobi: Rene Jerbach, Tajo Andressoo, Jakob Saks. Algajad: Max Koivula (Soome), Pärt Kuvvas, Aare Pere. Trial: Keity Meier, Henari Nõu, Tarmo Paavel.