Aigar Leok võitis Võrtsjärve enduro

Aigar Leok, foto Rene Lehiste

Võrtsjärve endurol sõitis täna üldarvestuses parima tulemuse välja Aigar Leok, kes tänavu keskendub kodustele võistlustele.

Eile ja täna algasid “Võrtsjärve enduroga” enduro Eesti meistrivõistlused, kus Aigar Leok (Sõmerpalu MK) sõitis enam kui 120 võistleja seas välja kokkuvõttes kiireima aja. „Vägev,“ ütleb Aigar pärast võistlust kommentaariks. „Kaks päeva sai sõidetud, motikas oli hea, enesetunne samuti, ilm oli super – mis sa veel oskad tahta!“

Reedesel proloogil otsustas Aigar mitte osaleda, kuna veel mõned kuud tagasi paranes ta õlaoperatsioonist. „Ma ei ole pool aastat palkide ja muu sellise peal sõitnud, hirmus tundus ja loobusin. Esimesel päeval Võrtsjärve ääres oli ka veidi harjumatu, aga siis sain järje peale.“ Õnneks ei olnud ka neid boonussekundeid vaja, mida seekord proloogil teeniti, ka nendeta suutis ta kiireima tulemuse välja sõita.

Kiidusõnu jagus Aigaril ka Võrtsjärve äärse raja uuele endurokatsele, mis pakkus nautimist väga erinevatel pinnastel: heinal, mudas, turbal. „Müts maas Riho Kollisti ees, et ta sellist asja viitsib ette võtta.“ Seeniorid 40+ klassi kiireim Toivo Nikopensius iseloomustas katset aga sõnadega „väga töökas“ ehk sõitjale ja mootorrattale armu see ei andnud.

Aigar oli kiireim nii üldarvestuses kui klassis E-2, E-1 klassi võitis Priit Biene, E-3 klassi Elary Talu, Seeniorid 40+ klassi Toivo Nikopensius, Juuniorid Joel Kolehmainen, Harrastajad Tajo Andressoo, Algajad Jüri Kommer, Veteranid 50+ Jarmo Aitta, Naised Annamaria Karikuusi, Uustulnukad Aare Pere ja ATV/QUad Andro Pärlin. ISDE Support Open klassis oli parim Toivo Nikopensius, ISDE Support Hobby klassis Timo Hermlin. Võistluse parim klubi oli Sõmerpalu Motoklubi RedMoto Racingu ja Tartu Enduro Klubi ees. Detailsed tulemused on avaldatud EMF-i kodulehel www.msport.ee/tulemused/.

Enduro Eesti meistrivõistlused jätkuvad 21.-22. mail Paikusel.