Kevin Saar quadide EM-etapil poodiumil!

Kevin Saar tõusis täna Hollandis toimunud quadide motokrossi kolmandal Euroopa meistrivõistluste etapil poodiumile, saavutades kolmanda koha.

Peale teist, Prantsusmaa etappi, läks Saar nädalaks Belgiasse, kus sai teha ühe liivatrenni, hooldas masinat ning treenis iga päev üldfüüsilist.

„Hollandisse jõudes oli kohe teada, et võistlus tuleb väga raske. Pehme ja libe liiv oli täis üllatusi,“ räägib ta. „Laupäeval saime kaks treeningut lihtsalt harjutada ning siis toimus kvalifikatsioon. Plaan oli küll kohe algul kiire ring teha, kuna rada muutus iga ringiga aina raskemaks. Paraku tuli võimalus selleks alles viimane ring ning sõitsin välja kuuenda aja.“

Pühapäeval õnnestus noorel pärnakal esimene start suurepäraselt: „Sain stardivõidu ning proovisin kohe enda rütmi leida. Teisel ringil möödus minust hollandlane van Grinsven ja nii me ka lõpetasime. Sain terve sõidu sõita üksinda ilma, et keegi tagant ohustaks. Olin väga õnnelik sellise sõidu üle!“

Teise sõidu start õnnestus samuti üpris hästi, kurvist väljus ta neljandana. „Proovisin rahulikult võtta ja leida enda tempo, et ka lõpuks jõudu jääks. Rada oli tõeline katsumus ning 30 minutit pluss kaks ringi ei olnud üldse kerged. Lõpetasin sõidu neljandana ning päeva kokkuvõtteks kolmas koht. Minu elu esimene poodium Euroopa meistrivõistlustelt, suurepärane!“

Esimese sõidu võitis Mike van Grinsven (Holland), teise sõidu Edgars Mengelis (Läti). Etapi kokkuvõttes oli parim Mengelis, prantslane Adrian Mangieu teine ja Saar kolmas.

Suurepärane tulemus sai Saare sõnul võimalikuks vaid tänu headele inimestele ja toetajatele – Genet Air, Taur Varahaldus, ViaExpress, Alcantra OÜ, Thorsen Grupp, Marmorest, Catwees Honda Racing ja loomulikult minu isa, aitäh teile kõigile!

Quadide Euroopa meistrivõistlused jätkuvad 15. mail Saksamaal.