Tanel Leok sai Kegumsi MM-etapil 12. koha

Motokrossi MM-etapil Kegumsis tegi eestlastest parima tulemuse Tanel Leok, kes sai MXGP klassis 12-nda koha.

MXGP klassi avasõit pakkus Eesti fännidele põnevust algusest lõpuni. Harri Kullas ja Tanel Leok said mõlemad stardist kohe top 20-ne sisse. Leok tõusis peagi avaringi 19-ndalt kohalt 14-ndaks. Kahjuks kadusid Taneli tsiklil aga ühel hetkel tagapidurid ja see võttis tempot alla. Sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta 12-ndaks. Ka Harri Kullas tegi väga kõva sõidu ja tuli finišisse 15-ndana. Andero Lusbo lõpetas sõidu väga tublil 25-ndal kohal. Sõidu võitis Tim Gajser, teise koha sai Max Nagl ja kolmanda koha Antonio Cairoli.

MXGP klassi teise sõidu algus tõi meile halva uudise. Harri Kullase tsikkel ei käivitunud ja ta ei saanud starti tulla. Meie meestest läksid rajale Leok ja Lusbo. Leoki start ei õnnestunud kõige paremini ja ta oli avaaringil üsna rivi lõpus. Sealt edasi aga hakkas Tanel kohti aina parandama. Peagi oli ta top 20-s, aga hoogu jätkus veel enamaks. Sõidu lõpus tõusis ta 12-ndale kohale ja viimasel kahel ringil suutis ta edukalt tõrjuda Ben Townley möödasõidukatsed, tasuks kaheteistkümnes koht. Andero Lusbo sai sarnaselt esimesele sõidule taas 25-nda koha. Sõidu võitis Romain Febvre, teise koha sai Antonio Cairoli ja kolmanda koha Jeremy van Horebeek.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok 12-nda koha (18 punkti). Kullas oli etapi kokkuvõttes 19-s ja Lusbo 28-s. Etapi võitis Gajser, teine Cairoli ja kolmas Febvre.

Karel Kutsar oli MX2 klassis kahekümnes
MX2 klassi esimeses sõidus tegi väga korraliku esituse Karel Kutsar. Kohe stardist pääses ta top 20-ne sisse ja seal püsis ta terve sõidu. Viimastel ringidel käis tal 15-nda koha peale äge duell lätlase Roberts Justsiga, sel korral jäi kogenud lätlane peale ja Karel lõpetas sõidu 16-ndana. Hardi Roosiorg katkestas avasõidu ja kirja läks 32-ne koht. Sõidu võitis Jeffrey Herlings, teise koha sai Max Anstie ja kolmanda koha Pauls Jonass.

MX2 klassi teine sõit algas õnnetult Karel Kutsarile, ta kukkus avakurvis ja jäi viimaseks. Esimeste ringidega suutis ta kohti juba parandada, kuid siis selgus, et tsikkel oli kukkumises kannatada saanud. Käiguvahetushoob oli katki ja edasi sõida polnud enam mõtet. Teine eestlane Hardi Roosiorg õlavigastuse tõttu teise starti ei tulnud. Teise sõidu võitis taas Jeffrey Herlings, teisena lõpetas Anstie ja kolmandana Seewer.

Etapi kokkuvõttes teenis Kutsar viis punkti ja oli sellega kahekümnes. Üldarvestuses tõusis ta koha võrra ja on nüüd 24-s. Järjekordse etapivõidu teenis Jeffrey Herlings, teise koha sai Max Anstie ja kolmanda koha Jeremy Seewer.

Hommikul toimud teises EMX250 klassis sõidus suutis Erki Kahro välja sõita 18-nda koha ja teenis sellega kolm punkti. Etapi kkokkuvõttes andis see talle 21-se koha. Sõidu ja etapi võitis Kjer Olson, teise koha sai etapi kokkuvõttes Vaessen ja kolmanda koha Sanayei.