Eesti supermoto meistrivõistlused algasid Lätis

Möödunud nädalavahetusel anti stardipauk selle aasta Sivitransi nime kandvatele supermoto Eesti meistrivõistlustele ja sarnaselt eelmistele hooaegadele sõideti esimene etapp meie lõunanaabrite juures.

Kõige kiiremas S1 klassis võitis avasõidu eelmise aasta meistrivõistluste neljas mees Prants Pals (TM, Türi AMK), kes edestas valitsevat meistrit soomlast Sami Salstolat 3,7 sekundiga. Kolmandana kihutas üle lõpujoone teine soomlane Kalle Toronen (Yamaha), kes jäi kaasmaalasest 5 sekundit. Teises sõidus oli aga parim Salstola, kes võitis nüüd omakorda Prants Palsi 3 sekundiga, kellest ainult 0,2 sekundit hiljem lõpetas vend Patrick (TM), kes oli avasõidus 4.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis avaetapi Salstola, kes kogus Prants Palsiga võrdselt 47 punkti, Patrick Pals oli 38 punktiga kolmas.

SuperQuad esimese sõidu võitis eelmise aasta Eesti meister lätlane Aleksejs Kuzmins (KTM) Reimo Kerdti (Honda, Estonian Supermoto Racing Team) ja kaasmaalase Martins Toms Pukitise (KTM) ees. Kuzmins oli ka teises sõidus löömatu, kuid Pukitis ja Kerdt vahetasid omavahel kohad, mistõttu kuulus lätlasele Kuzminsi järel ja Kerdti ees kokkuvõttes teine koht.

Open klassi avasõidus olid kaks kiiremat lätlased Valerijs Kuzmins (TM) ja Didzis Gorbenko (Kawasaki) ning parim eestlane oli kolmandana lõpetanud Marek Virves (Kawasaki, Motodepoo Team Green). Teise sõidu võitis aga Virves lätlaste Martins Feters Fektersi (Suzuki) ja Imants Kalninsi (KTM) ees, mis tähendas, et Virvesele kuulus ka etapivõit.

StreetMoto SM klassis oli ainus eestlane Eiki Kunder (KTM) kahe sõidu kokkuvõttes 10.

Sivitrans Eesti supermoto meistrivõistlused jätkuvad 22. mail Tabasalu kardirajal.