Jaffa noortesarja kolmanda etapi võitis Gregor Kuusk

Eile, 14. mail toimus Saadjärve lähedal Äksis Hartwall Jaffa Eesti noorte motokrossi karikavõistluste kolmas etapp, mille klassis võitis 50cc Gregor Kuusk.

Kui pea kogu üle Eesti sadas laupäeval vihma, siis Äksi oli see ainus koht, kus ei tulnud maha tilkagi. Raja olukorra tegi see eriti võistluse alguses tolmu tõttu keeruliseks, kuid päeva teises pooles andis kahekordne kastmine leevendust.

Kõige pisemate, 50cc juunior arvestuses võistles seitse sõitjat, neist üks tüdruk. Mõlemas sõidus oli kiireim Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing), esimeses sõidus järgnesid talle Andre Sarri (KTM, Motoextreme) ja Aron-Allar Rebane (KTM, Pärm Racing Team); teises sõidus oli Rebane Sarrist eespool. Väljaspool arvestust sõitsid siin viis suurte ratastega osavõitjat.

50cc stardirivi oli kõige pikem, 27 osalejat (kellest mõned ka 50cc jun klassis väljaspool arvestust osalenud). Esimeses sõidus käis heitlus Hugo Sireli (KTM, Linamäe Krossiklubi), Kevin Nõgesmaa (KTM, Viljandi VMK) ja Gregor Kuuse (KTM, RedMoto Racing), vahel, kes kõik järgemööda liidripositsioonil olid. Finišijoone ületas esimesena Kuusk Nõgesmaa ja Sireli ees. Teises sõidus läks Sirel taas juhtima, kuid kahe ringi möödudes tõusis liidriks Kuusk, kes lõpetas esimesena Sireli ja Nõgesmaa ees. Selline oli järjestus ka etapi kokkuvõttes.

Põnevaid võistlussõite pakkusid 65cc poisid. Hooaja esimese stardi sarjas tegi Joosep Pärn (KTM, Paikuse Motoklubi), kes püüdis üsna kiiresti kinni esimese stardi võitnud Hugo Norki (KTM, Motoextreme), ei teinud ühtegi eksimust ja võitis sõidu Norki ja Mikk Kallioni (KTM, Sõmerpalu Motoklubi) ees. Teises sõidus oli Pärn suveräänne liider Kallioni ja Norki kinni püüdnud Richardi Paadi (KTM, AYR Racing Team) ees. Etapi võitis Pärn, Kallion teine, Nork kolmas.

85cc klassis osales möödunud nädalavahetusel Saksamaal 150cc klassi EM-etapil kaheksandaks tulnud Jörgen-Matthias Talviku (KTM, Pärnu Motoclub) ja võitis kindlalt mõlemad sõidud Juri Vinogradovi (Yamaha, Yamamoto RC) ja Genry Arrase (Husqvarna, Läti) ees.

Quad 50 juunior klassis olid kaks esimest mõlemas sõidus ja ka kokkuvõttes Kedor Kohu (Apex, Saaremaa Noorte Motoklubi) ja Karl Koho (Apex, Äksi MK), esimeses sõidus kolmas olnud Joosep Saat (Yamaha) teise sõitu ei tulnud. Quad 50 klassis vahetasid sõiduvõite Kaur Must (Apex, Motodepoo Kawasaki) ja Kristjan Värton (Apex, MX Racing Team), neist viimane võitis ka etapi, kolmas oli Sander Oinus (Apex, K&K).

Quad 100 ja Quad 200 klasside ühise võistlussõidu võitis väiksemal quadil Cris Sten Kutti (Honda, Catwees Honda Racing), suurematel tsiklitel sõitvad Patric Kurvits (Honda, Kagu MK) ja Robert Lihtsa (Honda) jäid tema selja taha. Quad 200 klassis oli kolmas Rasmus Sõna (Yamaha, Äksi MK), Quad 100 klassis Martten Tintso (Honda, Äksi MK) ja Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team). Teises sõidus panid Kurvits ja Lihtsa end suurematel quadidel maksma, Kutti oli kolmas ja oma klassi liider, Sõna Quad 200 klassi kolmas. Quad 100 klassis said teise ja kolmanda koha Salujõe ja Tintso. Etapi kokkuvõttes Quad 100: Kutti, Salujõe, Tintso; Quad 200: Kurvits, Lihtsa, Sõna.

Mini MX 88 Semi klassis suutis Marko Heinmäe (Pitpro, Viljandi VMK) tänu esimese sõidu võidule kõige tulisemale konkurendile Marko Lepiku (Bucci Moto, Mini RC) eest etapivõidu napsata. Teine Kristel Raba (Pitpro, Viljandi VMK), kolmas Kaido Raud (Viljandi VMK). Mini MX Open klassis sai Lepik siiski tänu kolmandale kohale esimeses ja võidule teises sõidus pjedestaali kõrgeimale astmele astuda. Teine Sasha Võsa, kolmas Mati Tagapere (Rotek).

Nagu Äksi võistlustel kombeks, pakkusid mõnusa vahepala ka võistlevate poiste isade sõidud, kus kokkuvõttes oli kiireim Janis Kaljas (Honda, Kohila MK) Rene Peilmani (Yamaha, Pärnu MC) ja Peep Norgi (KTM, Motoextreme) ees. MX Open klassi esikolmik oli Miko Lentsius (Yamaha, Äksi MK), Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK) ja Alex-Allar Rebane (Kawasaki, Pärm Racing Team).

Võistluse detailsed tulemused leiab siit: www.mylaps.com/en/events/1264650

Jaffa noortesarja järgmine etapp toimub 29. mail Türil Kihli motokeskuses.