Quadi klassid motokrossis 2016 hooajal

Quad Amatöör, Quad Veteran ja Quad Hobi klassid jätkavad motokrossis võistlemist samade reeglite alusel nagu 2015 hooajal.

EKV klassis Quad Amatöör saavad osaleda sõitjad alates 15. aastakäigust, kes on osalenud viimase kolme aasta jooksul Eesti meistrivõistlustel klassis Open, kuid ei ole hooaja kokkuvõttes olnud Top 10 ega sõitnud Euroopas toimunud rahvuslikel (Läti MV, Soome MV) või rahvusvahelistel (Euroopa MV) võistlustel. Quad Amatöör stardib koos Quad Openiga, sõidu pikkus 20 min + 2 ringi.

EKV klassis Quad Hobi saavad osaleda sõitjad alates 14. sünnipäevast kuni 40. aasakäiguni, kes pole viimase kolme aasta jooksul osalenud EMV põhiklassis Open ega sõitnud Euroopas toimunud rahvuslikel (Läti MV, Soome MV) või rahvusvahelistel (Euroopa MV) võistlustel. Hooaja kokkuvõtte Top 3 liiguvad edasi klassi Amatöör. 2015. aastast liiguvad edasi A. Pokk, J. Vernik ja A. Metting. Quad Hobi stardib koos Quad Veterani ja Quad Juunioriga (14. aastakäik-17. aastakäik), sõidu pikkus 15 min + 2 ringi.

EKV klassis Quad Veteran saab osaleda alates 40. sünnipäevast. Sõidu pikkus 15 min + 2 ringi.

Quad Open on EMV klass sõitjatele alates 15. eluaastast. Sõidu pikkus 20 min + 2 ringi.

Muudatused Quadi klassides toimuvad 2017. aastal peale uute motokrossi võistlustingimuste vastuvõtmist.