Tanel Leok Hispaania MM-etapi avapäeval heas hoos

Motokrossi maailmameistrivõistluste üheksas etapp sõidetakse sellel nädalavahetusel Hispaanias. Avapäeval oli klassis MXGP heas hoos Tanel Leok, kes sai kvalifikatsioonis kaheteistkümnenda koha.

Leok näitas suurepärast kiirust juba eelkvalifikatsioonis kus ta sõitis välja kõrge seitsmenda koha. Parimat ringiaega suutis näidata sarja liider Tim Gajser. Hooaja esimest MM-etappi sõitev Priit Rätsep sai 19nda ja Harri Kullas 24nda aja.

Kvalifikatsioonisõidus sai Leok korraliku stardi ja ta oli enamuse sõidust top kümne piiril. Sõidu lõpetaski Tanel kaheteistkümnendana. Priit Rätsep hoidis pool sõitu kohta esikahekümnes, kuid sõidu lõpuks tuli mõned kohad ära anda ja finišisse jõudis ta 25ndana. Harri Kullas suutis hea lõpuga Priitu edestada ning finišis oli ta 23s. Sõidu võitis Gajser, teine oli Nagl ja kolmas Bobryshev. Ebaõnn tabas eelmise aasta meistrit Romain Febvret, kes oli osaline kukkumises ja sai tugeva löögi õla pihta.