Endurosprindi teine etapp Leigol võlus ebaeestilikult mägise rajaga

Möödunud laupäeval, 28. märtsil toimus Leigo järvede ümbruses Valgamaal endurosprindi Eesti karikavõistluste teine etapp, mis võlus ebaeestilikult mägise ja põneva rajaga.

Leigo järvedel on varem korraldatud jäärajavõistlusi, kuid endurosprint oli siin esmakordne. Peakorraldaja Riho Kollist suutis lühikese ajaga ümbruskonnast leida kõrgendikke ja muid Eestimaale mitte just eriti iseloomulikke pinnavorme, mille otsas turnimine pakkus sõitjatele palju põnevust. Peale igast metsatukast väljasõitmist avanes osalejatele aga vaade kaunitele järvedele.

Osalejaid oli võistlusel rohkelt, pisut üle saja. Klassis E-1 on sel aastal pingelist duelli pidanud Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK) ja Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Racing) ning nagu paaril varasemal võistlusel, näitas Rääts ka Leigol Biene ees enam kui 20sekundulist ülekaalu, sõites ühtlasi välja päeva kiireima aja 20.53,37. Selle klassi kolmanda koha saavutas Reio Timmi (KTM, Sõmerpalu MK).

Päeva kokkuvõttes paremuselt teise aja 21:14,05 sõitis klassis E-2 välja Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK), kes edestas lätlast Gustavs Kundziņš’i (KTM) enam kui kahe ja Martin Kohvi (Sherco, Tartu Enduro Klubi) pea kolme minutiga. Martini vend Aigar Leok osales samal päeval Türil toimunud Top 200 motokrossi karikasarja võistlusel ja seekord E-2 konkurentsi ei pakkunud.

Klassi E-3 liider oli seegi kord Elary Talu (Sherco, Sõmerpalu MK) klubikaaslase Priit Palatu (KTM) ja Tõnu Kallasti ees (KTM, Paikuse MK). Peakorraldajal Riho Kollistil jäi aga tõsise kukkumise tõttu võistluspäev poolikuks, ta sai õnneks vaid põrutada ja pääses luumurdudeta.

Seenior 40+ klassi esikoha viis Lätti Artūrs Robežnieks (Sherco), teise koha sai Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK), kolmas oli Jarko Metsis (KTM, RedMoto Racing).

Leigo endurosprindi raja kaart
Leigo endurosprindi raja kaart

Ülejäänud klasside esikolmikud: Harrastajad Tajo Andressoo (Husqvarna, Tartu Enduro Klubi), Sander Luiga (Beta, Tartu Enduro Klubi), Timo Hermlin (KTM, Sõmerpalu MK); Algajad Janar Säärits (KTM, Tartu Enduro Klubi), Sten Väise (KTM, Kagu MK), Tino Nuuttinen (KTM, Soome); Veteran 50+ Andris Kalniņš (Husqvarna, Läti), Madis Pool (KTM, Pärnu MC), Jüri Brauer (Beta, Tartu Enduro Klubi); Noored Markus Erik Metsis (KTM, RedMoto Racing); Naised Keity Meier Gas Gas); Uustulnuk Ain-Gustav Bartels (Beta, RedMoto Racing), Aare Pere (KTM, RedMoto Racing), Martin Kukk (KTM, Tartu Enduro Klubi).

Detailsed tulemused klasside kaupa leiab siit, üldparemusjärjestuse siit.

Endurosprindi Eesti karikavõistluste kolmas etapp toimub samuti Leigol, 11. juunil, kuid seekord jookseb rada vastupidises suunas möödunud nädalavahetuse rajale.