Endurosprindi EKV kolmanda etapi võitis Martin Leok

Leigo endurosprint II, foto RedMoto

Laupäeval, 11. juunil Leigol peetud endurosprindi Eesti karikavõistluste kolmanda etapi kiireima aja sõitis ka E-2 klassis võitjaks tulnud Martin Leok.

Vaid mõne nädala eest väga head vastukaja saanud Leigol toimunud EKV teise etapi rada sõideti seekord teistpidi. Kahjuks tuli tugeva vihma tõttu korraldajal võistluspäeva märgatavalt lühendada ning ajavõtuga läbiti vaid kaks katset.

„Ülesõidul sai tsiklit ikka mäest üles visatud – vaatasid, kas saab tõusust üles ja et mitte uuesti alt tulema hakata, lasid masinast lahti ja viskasid üles – äge elamus,“ kirjeldab üldarvestuses parima aja 08:34.09 välja sõitnud Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK) rajatingimusi.

Martin võitis ka klassis E-2 ning leidis, et hoolimata plaanitust lühemaks jäänud võistluspäevast, võib üritusega rahule jääda. „Olime juba läbimärjad ja sõita ebamugav, E-klasside mehed oleks ehk võinud veel edasi pindutada, kuid teistele ei oleks see enam midagi pakkunud,“ leiab ta. Eriti raske olnud esimesel ringil, kui soont veel sisse ei olnud sõidetud.

Üldarvestuses kaotas Martinile napilt, vaid 0,7 sekundiga E-3 klassi võitja Elary Talu (Sherco, Sõmerpalu MK). Päeva kolmanda aja 08:52.47 sõitis välja E-1 klassi liider Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK).

Klasside esikolmikud: E-1 Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK), Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Racing); E-2 Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK), Martin Kohv (Sherco, Tartu Enduro Klubi), Gustavs Kundziņš (KTM, Läti); E-3 Elary Talu (Sherco, Sõmerpalu MK), Rannar Uusna (KTM, KTM Racing Estonia), Riho Kollist (KTM, Sõmerpalu MK); Seeniorid 40+ Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK), Indrek Isop, Peeter Lääts (mõlemad Gas Gas MK); Harrastajad Rene Jerbach (Husqvarna, RedMoto Racing), Timo Hermlin (KTM, Sõmerpalu MK), Kristo Papstel (KTM, RedMoto Racing); Algajad Janar Säärits (KTM, Tartu Enduro Klubi), Egert Säärits (KTM, Kagu MK), Timo Kals (Husqvarna, Tartu Enduro Klubi); Veteranid 50+ Andres Altpere (KTM, RedMoto Racing), Veiko Sepp (Sherco, Viljandi VMK), Madis Pool (KTM, Pärnu MC); Uustulnuk Aare Pere (KTM, RedMoto Racing), Martin Kukk (KTM, Tartu Enduro Klubi), Martin Roos (KTM, Tartu Enduro Klubi).

Võistluse detailsed tulemused: http://enduromanager.eu/?rm_func=reslt&rm_subf=enduroday&day=78

Endurosprindi Eesti karikavõistlused jätkuvad 23. juulil Jõesuus Pärnumaal.