Vihur Motorsport jätkab Eesti motoringraja hooaega Kemora etapiga Soomes

Vihur Motosport, foto Leslie Laasner

Eesti motoringraja meistrivõistlused jätkuvad sellel nädalavahetusel Soomes, Kemora rajal. Etapp sõidetakse koos Soome meistrivõistluste etapiga ja Vihur Motorsport osaleb seal avaetapi sündmustest tulenevalt vähendatud koosseisus. Seda aga selleks, et juba järgmisel etapil Eestis olla stardis uuendatud tehnikaga. Kemora rajal sõidetaval etapil hoiab Vihur Motorsport lippu kõrgel Kaiko Kolkanen klassis Superstock 600.

Eesti meistrivõistluste avaetapp oli Vihur Motorsport meeskonnale raske, B600 klassis jäi peale avasõitu raja äärde Jüri Randla juunior, kelle Yamaha R6 tsikli mootoris oli kolin sees. Kaiko Kolkanen aga kukkus warm-up sõidus ja tsikkel sai kõvasti viga ning mees osales etapil Anastassia Kovalenko tsikliga. Tiimi külalisvõistleja, Euroopa üks kiiremaid naissõitjaid, Avalon Biddle oli Superstock 600 klassis kahel korral teine, millega täideti eesmärk, tulla poodiumile.

Enne Kemora etappi oli vaja tiimil vastu võtta kiired otsused. Kuna Kaiko Kolkanenil olid avaetapilt kirjas kaks neljandat kohta ja Kemora rada talle sobib, otsustati panustada sellele, et Kaiko tsikkel saada töökorda ja mees starti saata. See tähendas, et Kemora etapil loobuti külalissõitja koha täitmisest. Mis puudutab Jüri Randla juuniorit, siis tema testis kahe etapi vahel võimsamat BMW tsiklit ja see sobis talle juba üsna algusest väga hästi.

„Kuna Vihur Motorsport pikem eesmärk nägi nagunii uuel aastal suuremate, liitriste mootoritega tsiklite peale üleminekut, siis otsustasime selle sammu nüüd osaliselt varem ära teha. Tänu Yamaha esindajale Saaremaal, Autofrend OÜ’le ja Tauno Kiisile saab Vihur Motorsport enda kasutusse Yamaha R1 tsikli ja eesmärk on, et Jüri tuleb sellega starti juba hooaja kolmandal etapil, juuli alguses auto24ringil. Siis peaks meil taas rajal olema kolm tsiklit, külalisvõistleja kaasa arvatud. Jüri teeb kaasa ülejäänud hooaja klassis B1200. Kaikolt ootame nädalavahetusel head sõitu, rada on talle tuttav ja sobiv. Tõsi, ilmaolud saavad olema vihma tõttu keerulised, kuid see on mootorisport ja tingimused on kõigile ühesugused,“ ütles Rohtlaan.

Kemora etapil sõidetakse laupäeval, 18. juunil ajasõidud ja esimene võistlussõit, pühapäeval, 19. juunil teine võistlussõit. Kemora rada on valminud 1983. aastal, uus asfaltkate on 2723 meetri pikkusel rajal aastast 2005.