Jago Geerts jätkab Euroopa meistrivõistlustel liidrikohal

Inglismaal Matterly Basini krossirajal sõideti selle hooaja 11. MM-etapp ning lisaks jagati seal osadele klassidele Euroopa meistrivõistluste punkte. Kohal oli ka ainus MM-karussellis tiirlev Sahkar KTM Racing meeskond eesotsas oma sõitjate Hardi Roosioru ja belglase Jago Geertsiga.

Parem päev oli Geertsil, kes juhtis enne Inglismaa võistlust EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluseid. Hea minek jätkus noorel belglasel ka Inglismaal, kus ta kvalifikatsioonis sai kirja neljanda aja ning lõpetas finaalsõidud esimese ja teise peale tõsiseid sekeldusi kolmandana. Kahe sõidu kokkuvõttes sai Geerts prantslase Stephen Rubini järel teise koha, kuid on endiselt meistrivõistluste liider ja tal on nüüd koos 212 punkti, Rubini kaotab talle 11 punktiga ning kolmas on samuti prantslane Pierre Gouppilon (174 p), kes oli ka Inglismaal 3.

“Ajatreeningul sain oma grupis kirja neljanda aja, mis oli hea tulemus, sest ma ei ole nendel treeningutel kunagi eriti hea. Esimest sõitu alustasin kolmandana, kuid avaringil tegin mõne möödasõidu ja asusin liidriks ning võitsin sõidu. Teises sõidus kukkusin juba stardis ning jäin viimaseks. Õnneks suutsin end siiski kolmandaks sõita ja sain etapi kokkuvõttes teise koha ning säilitasin ka esikoha,” rääkis Geerts.

MX2 klassi MM-il võistlev Hardi Roosiorg, kellel oli sees väike võistluspaus, sai ajatreeningul 37. koha. Kahjuks jäi noore eestlase võistlus aga väga lühikeseks, kuna ta kukkus soojendussõidu ajal tehnilise vea tõttu ja maandus kõvasti õla peale. Õnneks midagi väga hullu ei juhtunud, aga päev jäi tal sellegipoolest väga lühikeseks.

“Laupäeval ei läinud vabatrenn just kõige paremini, kuna rada oli hoopis teistsugune võrreldes teiste MM’i radadega. Inglismaal olid hüpped suured ning rada ise väga kiire, mis oli alguses väga harjumatu ning sõitsin välja 34nda aja. Ajatreeningul oli tunne natukene parem, kuid ei saanud kurvisoontele pihta ning seega ei tulnud ka sealt väga head aega ja olin 37. Kvalifikatsioonisõidus start hästi ei õnnestunud, ning pidin kõvasti pingutama hakkama ja suutsin välja sõita ainult 32 koha, mis ei ole just kõige parem,” selgitas Roosiorg. “Pühapäevases soojendussõidus arvasin, et kõik sujub hästi, kuna tunne oli kõvasti parem kui laupäeval, kuid kus sa sellega. Poole ringi peal tuli tehniline rike ja kukkusin kõvasti õla peale. Luud paistsid küll kõik terved olema, aga lihased said kõvasti põrutada. Ütleks nädalavahetuse kohta nii, et ilmselt polnud õnn nädalavahetusel minuga!”

Sahkar KTM Racing meeskond võistleb järgmisena Itaalias Mantova rajal, kus peetakse järgmine MM-etapp.