Kemoras toimus motoringraja EMV etapp

Kaiko Kolkanen Kemora etapil, foto erakogu

Soomes Kemoras peeti möödunud nädalavahetusel motoringraja Soome meistrivõistluste etapp, kus ühtlasi toimus ka Eesti meistrivõistluse arvestus.

Ilm Kemoras oli ühtlaselt vihmane ning jahedus ja niiskus muutsid raja libedaks, mis põhjustas ka mitmeid kukkumisi, kuid õnneks ei olnud need tõsised.

Pärast auto24ringil toimunud õnnetust oma esimese sõidu teinud Superstock 600 klassi võistleja Kaiko Kolkanen (Yamaha, Vihur Motosport) läks võistlusele vastu väga ettevaatlikult. „Mul oli tiimikaaslase Jüri Randla plastikud rattal, ka nende pärast ei tahtnud kohe üldse kukkuda,“ ütleb Kolkanen. Selle eesmärgi nagu ka teisi sihi, tulla esikümne sisse, ta nädalavahetusel ka täitis.

Reedest pühapäevani Kemoras praktiliselt kogu aeg sadas, mis tegi võistlusolud raskeks. Reedel said sõitjad teha ainult ühe ilma vihmata trenni, ülejäänud sõitude ajal sadas. Kvalifikatsioonis turvaliselt „kulgedes“ sõitis Kolkanen välja üsna nõrga koha, 22. Sealt tagant sõitis ta end laupäeval esimeses võistlussõidus 13ndale kohale. „Pühapäevaks olin julguse tagasi saanud ja suutsingi end [kahe võistlusklassi kokkuvõttes 17ndalt kohalt] esikümnesse, 8ndaks sõita,“ rõõmustab Kolkanen. „See oli tõeline vihmasõidu kool,“ võtab ta nädalavahetuse kokku.

Esimest korda Soomes võistelnud Peeter Merivälja (Kawasaki, Superbike B (meie B1200)) sai laupäeval 7. koha, kuid läks pühapäeval alt rehvivalikuga – mitu aastat vana tagarehv ei andnud head pidamist ning turvalisuse huvides jättis ta teise võistlussõidu pooleli. Samas klassis osalenud Mait Vestel (Honda) kukkus kvalifikatsioonis ning võttis tagant startides võistlussõitu samuti ettevaatlikult. Laupäeval temal 10. ja pühapäeval 8. koht.

Külgvankrite klassis tõi kastanid tulest välja vanameister Tarmo Tempel koos korvimees Silver Kuusega (Suzuki) olid laupäeval kolmandad ja pühapäeval neljandad. Eesti klubi SLIK esindas klassis GP250 veel Aimo Heinonen, kes võitis mõlemad võistlussõidud.

Nii Eesti kui Soome meistrivõistlused jätkuvad 9.-10. juulil auto24ringil.

Kemora võistluse tulemused: www.race-monitor.com/Results/Race/43559