Patrick Pals tegi Eesti supermoto ajalugu

Soomes Kaana osaliselt uuendatud rajal sõideti meie põhjanaabrite SuperMoto meistrivõistluste kolmas etapp, mis kuulus ka Eesti meistrivõistluste arvestusse. Kuna vihma sadas nii Eestis ja mujal Skandinaavias, siis ei pääsenud mudast ja veest ka supermotosõitjad.

Kõige kiirema S1 klassi kvalifikatsioonis sõitsid kaks kiireimat ringiaega välja vennad Prants ja Patrick Pals. Avasõitu juhtis alguses Prants Pals, kuid sõidu poole peal tõusis liidriks soomlane Kalle Toronen, kes ka sõidu Prantsu ees võitis. Patrick Pals suutis libedal rajal soomlase Sami Uutela järel neljandana lõpetada.
Teises sõidus haarasid aga Prants ja Patrick esimesed kaks kohta ning sõitsid terve sõidu koos. Mõni ring enne lõppu sai Patrick oma vennast mööda ja võttis võidu. Prants seevastu kaotas viimasel ringil oma sõiduvea tõttu koha Torosele ja oli kolmas.
Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku Toronen (47 punkti), Patrick Pals (43 p) ja Prants Pals (42 p). Teistest eestlastest olid Eero Madisson 6. (27 p) ja Don Eric Laane 9. (25 p).

Enne viimast etappi tõusis uueks meistrivõistluste liidriks Patrick Pals (127 p), kes on esimene eestlane, kes eales SuperMoto Soome meistrivõistluseid juhtinud. Patrickule järgnevad Toronen (123 p) ja Kaanas nii sõitudes kui kokku 5. koha saanud Salstola (119 p), kes juhtis Soome tiitlivõistluseid enne Kaana etappi. Madisson on 6. (88 p), Prants Pals 8. (77 p) ja ainult ühel etapil osalenud Laane 16. (25 p).
Eesti arvestuses juhib endiselt Salstola (129 p), kellest Patrick jääb nüüd 4 ja Prants 5 punkti kaugusele. Madisson on ka selles arvestuses 6. (83 p) ja Laane 14. (32 p).

Sivitrans Eesti SuperMoto meistrivõistlused jätkuvad 24. juulil Aravete kardirajal.

Fotol (vasakult) Prants Pals, Kalle Toronen ja Patrick Pals