Priit Rätsep sai Inglismaal oma hooaja esimesed MM-punktid

Matterley Basini krossirajal sõideti käesoleva aasta motokrossi maailmameistrivõistluste järjekordne etapp, kus startisid mõlemad PMC Honda Racing sõitjad. Priit Rätsep osales MX24 Honda Racing ridades MXGP klassis ning Henry Vesilind jahtis Euroopa meistrivõistluste punkte EMX150 arvestuses.

Vabatreeningul näitas MXGP klassis osalev Priit Rätsep 38 osaleja hulgas 21ndat ja ajatreeningul 26ndat aega ning kvalifikatsioonisõidu lõpetas ta 27ndal kohal. Esimeses finaalsõidus sai Rätsep suhteliselt hea stardi ja ta sõitis terve sõidu punktisaajate seas ning oli parima eestlasena 18. edestades nii Tanel Leokit, Gert Krestinovit kui Harri Kullast. Teine sõit algas Rätsepal isegi paremini ja ta sõitis esikümne kandis, kuid sõidu edenedes tuli kohti ära anda ja noormees oli 20.
Kahe sõidu kokkuvõttes oli Rätsep 4 punktiga 22., etapi esikolmiku moodustasid sloveen Tim Gajser (Honda, 50 p) ning võrdselt 36 punkti kogunud sakslane Maximilian Nagl (Husqvarna) ja prantslane Gautier Paulin (Honda).

“Nädalavahetus oli kokkuvõttes positiivne, sest võrreldes eelmise kahe etapiga oli enesetunne parem ja sai õiges kohas võidu sõita. Praegune tase on MMil nii ühtlane, et stardist oleneb väga palju ning mul õnnestus mõlemas sõidus väliskurviga hea positsioon saada ja sealt sõitu jätkata oli suhteliselt lihtne. Esimeses sõidus midagi huvitavat ei juhtunud ja olin 18. Teine sõit algas väga hästi, kui kihutasin seal Top10 piiri peal, aga kuna terve sõidu sadas vihma, siis rikkus see nägemise ja ma ei suutnud halva nägemise tõttu tempot enam hoida. Kokkuvõtvalt võib öelda, et progress on olemas, mis on ka põhiline ja nüüd peab veel vormi lihvima, et kogu 2 korda 35 minutit saaks endast 100% välja võtta. Minu poolt suured tänud Jussile, kes asjadel silma peal hoiab ning ka teistele väiksematele ja suurematele toetajatele,” rääkis Rätsep, kes sai täna MX24 Honda tiimilt info, et osaleb nende ridades ka järgmisel etapil Itaalias.

Peale vigastusepausi taas EMX150 klassi Euroopa meistrivõistluste etapil osalenud PMC Honda tiimi noorsõitja Henry Vesilind sõitis vabatreeningul välja 13. ja ajatreeningul 10. aja. Esimeses sõidus tuli noorel sõitjal palju tööd teha, aga sõidu lõpuks oli ta 11. Teine sõit oli veelgi raskem ja selle lõpetas Vesilind 15. kohal.
Kokkuvõttes kogus eestlane 16 punkti, mis andis talle 14. koha. Etapi võitis sarja valitsev meister soomlane Emil Weckman (50 p) norralase Hakon Fredikseni (38 p) ja hispaanlase Yago Martinezi (36 p) ees.

“Ajasõit läks mul normaalselt, kuna peale vigastust olin trennis saanud käia ainult ühe korra. Esimene start ebaõnnestus ja juba teises kurvis ka kukkusin. Hakkasin tagant tulema ja kukkusin uuesti, aga sõidu lõpuks sõitsin ennast siiski 11. kohale. Ega teine start parem polnud ja olin täitsa taga ning suutsin oma kohta küll normaalselt parandada, aga sõidu keskel kukkusin taas ning lõpetasin sõidu 15. positsioonil. Kokkuvõttes peab rahule jääma, kuna alles see vigastus oli ja peale seda pole jõudnud trenni teha,” võttis oma raske võistluse kokku Vesilind, kelle järgmine võistlus on 31. juulil kuulsal Lommeli rajal sõidetav EMX150 etapp.