Allar Pent võitis motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapi!

Allar Pent (611) ja Jörgen-Matthias Talviku (799) Poolas poodiumil.

Sel nädalavahetusel Poolas Olsztyn’is peetud üliraskel EMX65 ja 85 klassi motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni tsoonietapi võitis Allar Pent, eestlastest pääses poodiumi kolmandale astmele ka Jörgen-Matthias Talviku.

Tingimused Poolas olid äärmiselt kurnavad, 30-36 kraadi palavust, kohati aukus ja väga raske rada. Vanemate poiste EMX85 klassis etapivõidu saanud Allar Pent ütles, et esimese sõidu start väga hästi ei läinud ning seetõttu ei läinud ka sõit nii hästi. Pent oli esimeses sõidus teine, kaotades venelasele Svjatoslav Pronenkole 24,8 sekundit. Jörgen-Matthias Talvikul ebaõnnestus siduririkke tõttu laupäevane kvalifikatsioonisõit, ta pääses täna startima alles 30. kohalt, kuid esimeses sõidus suutis noormees siiski Artsiom Sazanavetsi (Valgevene) järel neljandaks tõusta. Eestlastest olid Martin Michelis selles sõidus veel 7., Juri Vinogradov 15. ja Kevin Sleng 18.

Teine start läks Pendil palju paremini, ta sööstis rajale teisena ja Talviku oli tema järel kolmas. Seekord oli Pronenkol ka ebaõnne, sest kuigi ta jõudis Pendile juba peaaegu selja taha, tuli tehniliste probleemide tõttu siiski katkestada. Selle sõidu Pent võitis ja Talviku kaotas talle 4,5 sekundiga. Michelis oli 9., Sleng 16., Vinogradov 17.

Etapi võitis Pent Pronenko ja Talviku ees. Michelis oli kokkuvõttes 9., Vinogradov 18., Sleng 19., Peale kahte etappi on Pent ka 94 punktiga sarja liider, Talviku teine (87 p) ja Sazanavets kolmas (70 p). Michelis on 10. (39 p), Kairo Katkosilt 13. (27 p), Vinogradov 14. (24 p), Sleng 25. (8 p).

Väiksemas klassis EMX65 eestlastel nii hästi ei läinud. Esimeses sõidus oli Norman Erik Linnas 13., Hugo Nork 14., Mikk Kallion 16., Joosep Pärn 18., Romeo Pikand 22., Richard Paat 23., Cris Robin Laul 28. Selle klassi teises sõidus jõudis rajale paduvihm ja äike ning oli palju kukkumisi, kuid meie poris ja mudas rohkem kogenud poistel ka väike eelis. Kallion oli selles sõidus 15., Pärn 17., Laul 20., Nork 21., Linnas 26., Paat 27., Pikand 36.

EMX65 teise etapi kokkuvõttes oli Kallion 16., Linnas 17., Nork 18., Laul 24., Paat 27., Pikand 36. Etapi võitis Kirill Vorobjov (Venemaa), kahe lätlase, Eduards Bidzansi ja Karlis Alberts Reisulise ees.