Kõik eestlased korjasid Itaalia motokrossi MM-etapilt punkte

Motokrossi maailmameistrivõistluste kaheteistkümnes etapp toimus täna Itaalias Mantovas. Punkte korjasid seal kõik neli stardis olnud eestlast, parimana sai Tanel Leok 14. koha.

MXGP klassi avasõidus koges ebaõnne taas Tanel Leok, kes oli üks osalistest avakurvi kukkumises. Tanel hakkas kiiresti viimaselt kohalt kohti parandama ja kogu sõidu jooksul suutis ta teha palju möödasõite ning finišisse tuli ta 17ndal kohal. Pidevalt punktikoha piiril sõitnud Kullas ja Rätsep vahetasid omavahel mitmel korral kohti. Lõpuks õnnestus Kullasel 20ndana lõpetada ja Rätsepal 21sena. Sõitu juhtis algusest lõpuni Tim Gajser, teisena lõpetas Clement Desalle ja kolmandana Gautier Paulin.

MXGP klassi teises sõidus tegid nii Leok, Rätsep kui Kullas väga hea sõidu. Sõidu algul kolmandas kümnes olnud Leok näitas raskel ja aukus rajal väga head kiirust ning tõusis lõpuks 13ndaks. Super sõidu tegi ka Rätsep, kes võitles kogu sõidu koha eest top 15-s. Priit oligi paarile viimasele ringile minnes viieteistkümnendal kohal, kuid kuklasse hingas maailma absoluutne tipp Max Nagl. Sakslane üritas viimastel ringidel kõike, kuid Rätsep alla ei vandunud ja hoidis kindlalt oma kohta ning tuli finišisse 15ndana. Kullas sai teises sõidus kehva stardi ja tal tuli kõvasti tööd teha, et rivi lõust punktikohale jõuda. See tal siiski õnnestus ja finišis oli ta 18ndana. Ka esikolmiku kohtadele oli selle hooaja üks põnevamaid sõite kui Cairoli ja Gajser pakkusid publikule ülivinge etenduse. Noor sarja liider suutis lõpuks oma paremuse maksma panna ja võttis võidu ka teises sõidus. Väsinud Cairolist suutis lõpuks mööduda veel ka Paulin. Cairoli lõpetas sõidu kolmandana.

Etapi kokkuvõttes võttis esikoha Gajser, teine oli Paulin ja kolmas Desalle. Leok sai kokkuvõttes 14., Rätsep 18. ja Kullas 20. koha. Üldarvestuses on kindel liider 532 punktiga Gajser, teisel kohal on 440 punktiga Cairoli ja kolmandal kohal 408 punktiga Febvre. Leok on 118 punktiga 18. kohal. Kullasel on koos 36 punkti, mis annab 23-nda koha ja Rätsepal 11 punkti, millega ta on kolmekümnes.

MX2 klassi avasõidus oli Karel Kutsar avaringidel top 20 piiril. Sõidu edenedes langes ta hetkeks 27ndale kohale, aga sealt edasi hakkas Karel kohti parandama. Kaks ringi enne lõppu suutis Kutsar viimasele punktikohale tõusta, kuid eelviimasel ringil suutis itaallane Lapucci temast mööduda ja nii tuli Karelil avasõidus 21se kohaga leppida. Sõidu võitis kindlalt Jeffrey Herlings, teise koha sai elu parima sõidu teinud Brian Bogers ja kolmanda koha Dylan Ferrandis.

Kui avasõidus jäi Kutsar napilt punktilt välja, siis teises sõidus suutis Karel väga hea sõidu teha ja punktid ära võtta. Avaringidel oli ta taas kolmanda kümne keskel, kuid ring-ringilt hakkas ta seejärel kohti parandama. Peagi tõusis ta juba punktikohale, kuid hoogu jätkus veel enamaks ning finišisse jõudis Kutsar kuueteistkümnendana. Sõidu võitis ülekaalukalt Herlings, teise koha sai Jonass ja kolmanda koha Bogers.

Kindla etapivõidu sai Jeffrey Herlings, teise koha ja ühtlasi karjääri parima koha sai Bogers. Kolmas oli Ferrandis. Kutsar sai etapi kokkuvõttes viis punkti ja oli sellega 22. Üldarvestuses on ülivõimas liider 597 punktiga Herlings. Teine on 428 punktiga Seewer ja kolmas 403 punktiga Jonass. Kutsar hoiab 29 punktiga kolmekümnendat kohta.