Priit Rätsep suurendas Itaalias oma MM-punktisaldot

Läinud nädalavahetusel sõideti Itaalias Mantovas motokrossi maailmameistrivõistluste selle hooaja 12. etapp. Stardis oli taas Priit Rätsep, kes sai selleks võimaluse MM-karussellis osalevalt 24MX Honda meeskonnalt, kelle ridadesta juba mõned etapid sõitnud on.

MXGP klassis osalenud Priit Rätsep sai vabatreeningul 40 osaleja seas kirja 18. aja, ajatreeningul oli eestlase aeg 24., mis andis kvalifikatsiooniks keskpärase stardipositsiooni. Seda sõitu alustas Rätsep 27ndal kohal, kuid mida ring edasi, seda kõrgemale kohale ta tõusis. Kahjuks tuli aga kvalifikatsioon mõned ringid enne lõppu 23ndalt kohalt tehnilistel põhjustel pooleli jätta.
Esimese finaalsõidu avaringilt tuli Rätsep 29ndal kohal, kuid noormees suutis põrgukuumuses oma tulemust parandada ja ületas lõpujoone 20ndana. Teine sõit läks Rätsepal paremini ja seda juba stardist, kui ta oli esimese ringi lõppedes 15s. Sõidu jooksul ta isegi tõusis paar kohta, kuid sõidu lõpuosas tuli tal siiski kaks kohta ära anda ja ta oli 15.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Rätsep 7 punktiga 18. koha, etapi esikolmikusse sõitsid end kummaski sõidus parim olnud sloveen Tim Gajser (Honda, 50 p), prantslane Gautier Paulin (Honda, 42 p) ja belglane Clement Desalle (Kawasaki, 40 p). Maailmameistrivõistlustel asub nelja etapil osalenud Rätsep 11 punktiga 30ndal kohal, sarja juhib eelmise aasta MX2 klassi maailmameister Gajser (532 p) Mantovas neljanda koha saanud itaallase Antonio Cairoli (440 p) ja Itaaliast vigastuse tõttu eemale jäänud eelmise aasta MXGP maailmameistri prantslase Romain Febvre (408 p) ees.

“Itaalia nädalavahetusega võib rahule jääda. Laupäeval oli kvalifikatsioonisõidus küll väike tagasilöök tehnilise probleemiga, mistõttu jäi natukene halb stardikoht finaalideks. Mantova start oli muidugi paras loterii. Esimeses sõidus mul eriti see ei õnnestunud ja seetõttu pidi hiljem korralikult vaeva nägema, kuid teises sõidus tuli start jällegi hästi välja. Pingutama pidi aga mõlemas sõidus kõvasti ja seda suuresti kuumuse pärast, mis terve nädalavahetuse meil siin oli. Hooaja programm sujub hästi ja olen hetkeseisuga rahul, kuid samas ei saa veel 100% rahul olla. Peab vaeva nägema ja asjad saab veel paremaks. Suured tänud kõigile, kes selle MM’il osalemise võimaluse mulle andsid ja nüüd saab oma koduse programmiga jätkata,” rääkis Rätsep, kelle järgmine võidusõit on juba oma Eesti meeskonna PMC Honda Racing ridades 6. juulil toimuv Sõmerpalu staadionikross ning siis kohe 9. juulil peetav Eesti meistrivõistluste teine etapp Pärnus.

“Tänase Mantova etapi MXGP klassi 20. ja 15. kohtad olid Priidu poolt vägev saavutus, kuna tema ettevalmistusprogramm on ju tegelikult meie Baltikumi võistluste ja kliima jaoks. Võistelda täna 33 kraadises kuumuses 40ne maailma parima mehe vastu ja teha selline tulemus on super! Priidu pingutused on kandnud vilja ja mul on selle üle hea meel. Tean, et ta väga kuumust ei salli ja seepärast tean ka seda, et tänane saavutus oli kõva töö vili,” kiitis oma hoolealust PMC Honda Racing meeskonna juht Juss Laansoo. “Pean tänama kõiki meie meeskonna toetajaid: PMC Pomemet, Honda Motor Europe, Ramirent, Valvoline, Kenomer, Smartshop RCD, Hartwall Jaffa, Rock Cafe, Balti Haagis AS, Coffe People, Klaar puhastus, RM-Motors, Sparta, HRC Eesti, Ice Peak ja JAK Disain. Tänu nendele ettevõtetele saab Priit maailmas tegusid teha ja Eesti lippu lehvitada. Praeguse 24 MX Honda ridades võistlemise eest täname veel eraldi Honda Motor Europe, PMC Pomemet, Ramirent ja Kenomer.”