Euroopa kiirendusvõistluste karikasarja etapp esmakordselt Eestis!

Tuleval nädalavahetusel toimub Haapsalu lähedal asuval legendaarsel Kiltsi lennuväljal kiirendusvõistlus, mille raames jõuab esmakordselt nimetatud spordiala ajaloos Baltimaadesse Euroopa suurim karikasari, mis on mujal Skandinaavias juba ülimalt populaarne on.

EDRS (European Drag Racing Series) on ürituse korraldaja Kaarel Orase sõnade kohaselt Euroopa suurim karikasari kiirendusvõistluses. „Eesti on antud hetkel ainus riik Baltimaadest, kes vastab EDRSi poolsetele tingimustele nii tehniliste reeglite kui oskuste poolest,“ sõnab Oras uhkusega.

EDRS sarja tulekut Eestisse vöiks võrrelda näiteks Rally Estonia arenguga, kus astuti järjest rahvusvahelise areeni poole. „Nädalavahetuse etapp on üks esimesi suuri samme sel teel,“ lausub mees lootusrikkalt ja peab täiesti võimalikuks, et kuigi esimesel korral ei osale Eestis kõik EDRS klassid, siis tulevikus tuleb ka see kõne alla.

Terve nädalavahetuse kestvatele võistlustele on oodatud kõik auto- ja motospordihuvilised Eestist ning kaugemaltki. Haapsalus võistlevad ka tsiklid: klassid Streetbike ja Probike, võistlusvälises Test&Tune klassis saab igaüks ratast proovida ning tegelikult on ka Euroopa karikasarja Super Gas Bike klass seal esindatud. Kohale tasub tulla terve perega, sest sissepääsutingimused on soodsad ja tegemist-vaatamist jätkub kindlasti kõigile.