Maailma raskeima hard enduro võistluse Red Bull Romaniacs poodiumil kaks eestlast

Red Bull Romaniacs proloogi poodium Toomas Triisa ja Tõnu Kallast, foto erakogu

Eile toimus Red Bull Romaniacs maailma raskeimaks peetaval hard enduro võistlusel proloog, kus pronks klassis tuli esikohale Toomas Triisa ning kolmandana lõpetas Tõnu Kallast.

Red Bull Romaniacs võistlustrass kulgeb läbi Karpaatide mäestiku 2655 meetri kõgusel merepinnast. Võistlus on tuntud motospordi ringkonnas kui üks raskematest enduro võistlustest maailmas, kus võistluspäeva temperatuurid pürgivad 30 kraadini ning maastiku karmid tõusud panevad proovile ka kogenenuma võistleja.

Võistlustulemusi arvestatakse neljas klassis – kuld, hõbe, pronks ja raud ning eile alanud proloogi tulemuste järel pannakse paika stardijärjekord. Toomas Triisa sõitis end pronks klassi proloogis esikohale ning Tõnu Kallast napsas paarisekundilise vahega endale kolmanda. Teise kohal pälvis Tšehhi sõitja Miroslav Culka. Proloogile järgnevad neli võistluspäeva, mis toovad endaga kaasa pisaraid ja enda võimekuse proovilepanekut, kuid ka eneseteostust, mida adrenaliininõudlik osaleja mujal ei kohta.

Red Bull Romaniacsi peetakse Rumeenias juba 13. korda ning pakub pingelist võistlust võistlejatel üle maailma.
Vaata võistlust lives: http://livestream.com/Romania-Live-Events/Romaniacs2016
Vaata tulemusi Red Bull Romaniacs ametlikult kodulehelt: http://www.redbullromaniacs.com/