Top 200 karikasarja eelviimane etapp juba sel laupäeval Räpinas

Motokrossi hooaeg on Eestis täies hoos ja sellel nädalavahetusel liigub krossirahvas Põlvamaale. Top 200 motokrossi karikasarja eelviimane etapp toimub sellel laupäeval, 16. juulil Räpinas Linte krossirajal.

Sarja võidu poole on kindlalt sammumas Kagu Motoklubi sõitja Andero Lusbo (Yamaha). Pärast viite etappi on tal sarja liidrina koos 1335 punkti. Lähim konkurent Claudius Roosma (Yamaha, Yamamoto RC) asub Lusbost 38 punkti kaugusel. Kolmandat kohta hoiab hetkel Raido Nei (Kawasaki, Saku Motoklubi) 1234 punktiga. Liiga kindlalt Nei siiski ennast tunda ei saa, sest temast vaid 17 punkti kaugusel on Gregor Kaares (Yamaha, RedMoto). Võidumõtetega on Lintesse tulemas ka sarjas seitsmendat kohta hoidev Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK). Kokkuvõttes on Leokil siiski raske esimesi ohustada, sest teine etapp Põlvas jäi tal vahele.

Lisaks tavapärastele Top 200 klassidele on Lintes rajal 50cc, 65cc ja 85cc klasside poisid ja ka Isade nimeline klass, sest välja mängitakse taas parim isade ja poegade meeskond. Hetkel on kirja pannud kümme julget perekonda, kes lähevad ainulaadset karikat püüdma. Paremusjärjestus selgitatakse isa ja poja punktide (I-60p, II-53p,III-48p, IV-44p, V-41p,VI-40p jne) liitmise teel. Võrdsete punktide korral määrab paremuse isa tulemus. Meeskond registreeritakse enne treeningute algust.

Autasustatakse iga masinaklassi kolme paremat. 50cc kõiki tulemuse kirja saanud võistlejaid. Isa ja Poja arvestuse võitjapere istutab puu krossiparki.

Hooaja jooksul kõigil etappidel MX Open B kuni MX Open E klassis osalenud sõitjate vahel läheb loosi Brentex kaanega kerghaagis.

Võistlejate registreerimine toimub kell 07:30-10:30. Esimene start on kavas kell 12:00.