Sahkar KTM Racing sõitja tuli Euroopa meistriks!

Eile peeti Belgias Lommeli krossirajal järjekordne motokrossi maailmameistrivõistluste etapp ning EMX125 klassi eelviimane osavõistlus. Eesti meeskond Sahkar KTM Racing oli Belgias võistlustules nii MM-i MX2 klassis kui ka EMX125 arvestuses.

EMX125 klassis oli Sahkar KTM Racing tiimi noorel belglasel Jago Geertsil hea võimalus meistrivõistlus enda kasuks keerata, kuna ta oli sarja liider ja võistles “kodurajal”. Geerts saigi vabatreeningul end grupis kirja kiireima ringiaja ning oli ajatreeningul 3. Noor belglane haaras avasõidus kohe liidrikoha enda kätte ning suurendas iga ringiga vaikselt vahet ning edestas lõpuks teise koha saanud taanlast Mikkel Haarupit pea 20 sekundiga. Teine sõit oli sarnane esimesele ja seekorda jäi teise koha saanud soomlane Kim Savaste Geertsile alla 25 sekundiga.
Geerts võttis seega Lommelist maksimaalsed 50 punkti, kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle võrdselt 40 punkti kogunud Savaste ja Haarup.

Euroopa meistrivõistlustel on Geertsil koos 307 punkti ja ta sai meistritiitli juba enne viimast etappi, kuna teisel kohal olev prantslane Stephen Rubini jäi Lommelist vigastuse tõttu eemale ning kaotab nüüd Geertsile 59 punktiga. Kolmandal kohal asub Pierre Goupillon (207 p) Prantsusmaaalt, kes oli Lommelis alles 13.

“Kuigi Stephen kukkus hiljuti treeningul ja murdis randmeluu ja tema oli mu ainus ohustaja, siis ei võtnud ma kodumaa etappi sugugi kergemalt, kui eelmisi ning pidin kõvasti keskenduma. Õnneks aitasid treeningutel saadud tulemused mul enesekindluse kätte saada ning sõidud sain seekord ilma viperusteta läbitud. Kuna olen Lommelis kõvasti trenni teinud, siis eks see aitas ka heale tulemusele kaasa. Olen väga õnnelik, et suutsin võistluse eesmärgi – mõlemad sõidud kindla peale sõita, ideaalselt täita ja tiitli enne viimast etappi kätte saada! Suured tänud vanematele, toetajatele ja tervele Sahkari tiimile!” rõõmustas värske Euroopa meister.

MX2 klassis võistlev Hardi Roosiorg tegi Lommelis oma hooaja parima esituse. Vabatreeningul sai ta kirja 29. ja ajatreeningul 27. aja ning kvalifikatsioonis ületas ta lõpujoone 23. kohal.
Esimese sõidu alguses oli Roosiorg 30nda koha piirimail, kuid sõidu edenedes parandas ta vapralt oma kohta ja sai kirja 23. koha. Teise sõidu start õnnestus eestlasel tunduvalt paremini ja ta oli avaringi järel 20nda koha kandis. Raskel liivarajal suutis ta veidi oma kohta parandada ning ta ületas lõpujoone 18ndana ja sai paar väärtuslikku MM-punkti oma saldosse juurde.
Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus 3 punkti saanud Roosiorule 21. koht, etapi esikolmiku moodustasid britt Max Anstie (50 p), šveitslane Jeremy Seewer (40 p) ja bulgaarlane Petar Petrov (37 p).

“Laupäeva hommikune vabatrenn ei sujunud kõige paremini, kuna ei olnud seda kiirust, mis oleks pidanud olema, ning tunne oli ka üsna kehva. Sama toimus ka eelkvalifikatsioonis, ning seal tuli üsna halb aeg. Kvalifikatsioonisõidus oli raske, kuna start ei õnnestunud eriti hästi, siis pidin kõvasti pingutama, et tagant hakkama ettepoole tõusta, kuid kuna mul veel eriti head füüsist pole, siis oli see üsna keeruline. Pühapäeval warm-upis eriti head aega ei tulnud kuna ei saanud hommikul üldse aukus rajaga hakkama, seega pidin kõvasti sõitudes keskenduma, et kuskile üldse jõuda,” rääkis Hardi Roosiorg.”Esimene sõit start oli suhteliselt hea, kuid teises kurvis jäin kukkuja taha kinni ning kõik said jälle mööda, pidin siis kõvasti pingutama hakkama, et punktikohale jõuda, kuid kahjuks seda ei tulnud. Teine sõit oli juba kõvasti parem, start küll ebaõnnestus, kuid teises kurvis sain väga paljudest sõitjatest mööda ning tulin esimeselt ringilt 22. koha peal. Hakkasin siis kõvasti pingutama ning jõudsin 18. koha peale, kus siis terve ülejäänud sõit Karel Kutsariga võidu sai sõidetud, kahjuks siiski mööda temast ei saanud. MM’i lainele oli raske tagasi tulla, kuna närv oli päris suur sees, kuid nüüd on juba tunne parem, et Šveitsi GP’le vastu minna.”

Maailmameistrivõistluseid juhib kahelt viimaselt etapilt vigastuse tõttu eemal olnud hollandlane Jeremy Herlings (597), kellele järgnevad Seewer (510 p) ja lätlane Pauls Jonass (403 p), kes oli samuti Lommelist vigastuse tõttu puudu. Ainult neljal etapil osalenud Hardi Roosiorg platseerub 4 punktiga 49. kohal.

“Olen nii Jago kui Hardi üle väga õnnelik. Jago suutis koduseinte toel külma närvi hoida ja ülivõimsad võidud võtta ning ta ei jätnud enam midagi juhuse hooleks ja nüüd on tal tiitel käes. Hardi on ka vigastusepausilt tagasi ja nii raskel rajal, kui seda Lommel on, saada 3 punkti on ka väga korralik tulemus. Meeskonna töö toimis mõlemal päeval samuti hästi ja kõik laabus. Suured tänud kõikidele meeskonna liikmetele, Jago vanematele, toetajatele ja sõitjatele. Väikse riigi meeskonnale oli eile suur päev ja nüüd saame veidi rahulikuma südamega Šveitsi minna,” rõõmustas meeskonna juht Lauri Roosiorg.

Sahkar KTM Racing meeskonna järgmine võistlus on tuleval nädalavahetusel Šveitsis, kus Frauenfeldis peetakse hooaja 15. MM-etapp ja EMX125 klassi finaaletapp.