TOP200 motokrossi karikasarja finaaletapp sõidetakse sel laupäeval Karksi-Nuias

Ainja krossirada on tänavu see paik, kus selguvad TOP200 motokrossi karikasarja parimad ning eeldada on korralikku võidusõitu, kuna starti tulevad eelmisel etapil tõsise duelli maha pidanud Aigar Leok ning eelmise aasta sarja võitja ja tänavune liider Andero Lusbo ning teised meie parimad krossisõitjad.

Enne Karksi-Nuia etappi juhib sarja Andero Lusbo, kellel on koos 1634 punkti ja ta edestab teisel kohal olevat Claudius Roosmat küllaltki suurelt ehk siis 51 punktiga. Kolmandal kohal asuval Raido Neil on koos 1521 punkti ehk siis tema jääb Lusbost 113 punkti. Kuna ühelt etapilt on võimalik saada 300 punkti, siis on esikolmiku kohtadele võimalust tulla ka Gregor Kaaresel (1497 p), Christopher Tallil (1391 p), Kristjan Lemberil (1348 p) ja Aigar Leokil (1342 p), aga see eeldab esikolmiku meestelt mõningast ebaõnne.

“Finaaletapile lähen vastu nagu iga teisele võistlusele ehk siis anda endast 100% ja võita mõlemad sõidud. Üldiselt on mul TOP200 sarjas sujunud tänavu täitsa rahuldavalt ja tulemused on olnud stabiilsed. Kahjuks pole konkurents sarja võidu suhtes olnud kõige tihedam, kuid iga väike eksimus põhjustab punktides suure kaotuse ning võib kõik lootused kustutada. Loodetavasti suudan Ainjas sarjale ilusa punkti panna. Aigar on kiire nagu alati ja sel hooajal on temaga maha peetud mitmeid põnevaid võidusõite. Kõige vägevam andmine toimus eelmisel Räpina TOP 200 etapil, kus mõlemas sõidus käis stardist-finišini ratas rattas andmine ning isegi hüpetel õhus ei andnud kumbki üksteisele ruumi ja usun, et Nuias tuleb analoogne lahing,” rääkis Andero Lusbo finaaletapi eel. “Ainja rada on kindlasti üks Eesti parimaid radasid ja heaks teevad selle raja just selle looduslikud mäed. Samuti on ka pinnas päris hea, mõnest kohast on see liivasem, kuid samas on osa rada ka kõvem.”

Aigar Leok ühtib raja osas Lusboga: “Karksi-Nuia on Eesti parim rada ja seal olen ma igal võimalusel puu taga. Selliseid radasid võiks iseenesest rohkem olla. Mulle meeldib Aina raja profiil, pinnas, hüpped jne. Ühesõnaga kõik! Hooaeg on mul vägevalt sujunud, sest nagu ma aasta alguses ütlesin, siis teen seda hobi korras ja nii, kuidas tervis lubab. Olen see aasta nautinud igat ringi ning plaanin seda teha ka järgnevatel ringidel, mis veel tänavu ees ootavad!”

Karksi-Nuia krossidel on alati pealtvaatajate vahel vägevaid auhindu välja loositud ja erand ei ole ka see aasta, kui kõigi piletiostjate (maksab 5 eurot) vahel mängitakse välja hinnaline kombineeritud kuumsuits/BBQ/Grill-ahi.

Võistluspäev algab Ainja rajal kell 9:30, kui algavad kvailifikatsioonid ning esimene finaalsõidu start antakse 12:00.

Lisainfo võistluse kohta ja registreerunute sõitjate nimekirja leiab veebilehelt www.msport.ee/events/top200-motokrossi-karikasarja-vii-etapp-2016/