Meico Vettik tõusis ADAC-il teiseks

Möödunud nädalavahetusel toimus Saksamaal Geilsdorfis ADAC Saksa motokrossi meistrivõistluste järjekordne etapp, kus Meico Vettik 85cc arvestuses saavutas neljanda koha ning tõusis enne viimast etappi teiseks.

„Esimese stardi Meico võitis ja juhtis pea pool sõitu,“ ütles 13aastase noormehe isa Veiko Vettik. „Siis läks Hofer mööda ja läks oma teed ning austraallane Jett Lawrence sai ühest mahajääjast ning ka Meicost paremini mööda, nii et Meicole sealt kolmas koht.“ Teises sõidus ei olnud Meico start nii hea, ta sai minema 5-6ndana ja selle sõidu lõpetas viienda koha ning etapi kokkuvõttes neljanda kohaga.

Meistrivõistluste üldarvestuses tõusis Meico Vettik klassis ADAC Junior Cup (148 punkti) aga teiseks, äsja maailmameistriks tulnud austerlase Hoferi (165 punkti) järele ja venelase Maksim Kraevi (137 p) ette.

Klassis Youngster Cup (125cc) oli Jan Jakobson last chance sõidus 33. ja finaalsõitudesse ei pääsenud. Klassis MX Masters oli Harri Kullas esimeses sõidus viies ja teises neljas ning etapi kokkuvõttes sai ta samuti neljanda koha. Võitsid kaks sakslast, Maximilian Nagl ja Dennis Ullrich, taanlase Kjer Olseni ees. Kullas on meistrivõistluste üldarvestuses 186 punktiga Ullrichi (190 p) järel teine.

ADAC Saksa meistrivõistluste viimane etapp peetakse 17.-18. septembril.