Hannes Soomer tegi enne MM-etappi kodus hea testvõistluse

Hannes Soomer (38), Jani Vaahtera (64), foto Edgar Seemendi

Möödunud pühapäeval Eneos motoringraja Eesti meistrivõistluste viiendal etapil Superstock 600 klassis kvalifikatsioonis parima ringiaja välja sõitnud Hannes Soomer võistlussõiduks oma esimesele stardipositsioonile ei jõudnudki. Ta jäi starti lihtsalt hiljaks, kuna mootorratta seadistuste muutmise juures jäi ajakavast õige hetk tähele panemata.

Võistlussõidu esimeses kurvis kukkus aga stardist väga hea lähte saanud Vihur Motospordi ridades Rookie 600 klassis osalenud Anastassia Kovalenko. Kovalenko sõitis kvalifikatsoonis välja viienda aja ja soovis stardist võimalikult ette pääseda. Üks samas sõidus osalenud võimsamatest mootorratastest kallutas talle esimeses kurvis aga peale. Õnneks ei tabanud keegi möödujatest rajal libisenud Kovalenkot, kuid tütarlapse kämbaluu on siiski murtud ja hooajas tuleb pikem paus.

Väga kiiret Hannes Soomerit ei kõigutanud aga miski. Ta parandas kvalifikatsiooni parimat ringiaega koguni 0,5 sekundiga (nüüd 1.15,079) ning võitis sõidu ja oma võistlusklassi. „See oli kõige rohkem iseendaga võidusõit ja pigem test minu jaoks,“ kommenteeris Hannes peale võistlust. „Enne Saksamaale Supersport MM-etapile minekut kõige parem proov ja test.“

Mehaanikust isa Tõnu Soomer võistlusrattast: „Väga hea ja kvaliteetne superstock mootorratas, mis on Hannese eelmise aasta tsiklist oluliselt parem ja kiirem. Seda näitab ka ringiaeg.“ 1.14,5 oleks selle ratta juures ootuspärane ringiaeg auto24ringil, hindab ta.

Vaata võistluse kõiki tulemusi siit: http://www.mylaps.com/en/events/1315377