Addinol motokrossi EMV jätkuvad sellel nädalavahetusel Langel

Pärnu etapi start, esiplaanil Priit Rätsep (2) ja Harri Kullas (151), foto MX Mania

Nädalavahetusel tegid meie krossisõitjad hooaja viimased etteasted motokrossi maailmameistrivõistlustel. Nüüd on aeg pilgud pöörata Addinol Eesti meistrivõistlustele, sest kätte on jõudmas otsustavad etapid. Sel nädalavahetusel, 3-4. septembril toimub Lange motokeskuses meistrivõistluste neljas etapp. Kuna Lange võistlus läheb ka Läti meistrivõistluste arvestusse, siis on oodata eriti põnevaid ja võitluslikke võidusõite.

Laupäeval, 3. septembril on kavas 8 meistrivõistluste klassi. Nendeks on 50cc, 65cc, 85cc, MX2, MX2Jun, MX1, Mini MX, MX V (Veteran). Läti MV arvestusse lähevad nendest 65cc, 85cc, MX2, MX2Jun, MX1, MX V klassid. Lisaks tulevad rajale veel Mini MX Hobi klassi sõitjad, kes sõidavad EKV punktidele.

Motospordis võib kõike juhtuda ja seda näitas ka Tihemetsa etapp. Võidult võidule sammunud Tanel Leok (KTM, KTM Racing Estonia) koges harvaesinevat ebaõnne ja heitlus tiitlile sai nüüd hoogu juurde. MX1 klassis läheb Langel starti liidrina Tanel Leok, kolme etapiga on ta kogunud 134 punkti. Teisel kohal asub 109 punktiga Gert Krestinov (Honda, Motoextreme). Kohe tema seljataga kolmandal kohal on 107 punktiga Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK). Marulise hooga lähenevad aga esikolmikule Harri Kullas (KTM, KTM Racing Estonia) ja Priit Rätsep (Honda, PMC Honda Racing). Kullas asub 91 punktiga viiendal kohal ja Rätsep 85 punktiga kuuendal kohal. Kuid nende ees on ühel mehel veel medalimõtted ja selleks on Andero Lusbo (Yamaha, Kagu Motoklubi). Neljandal kohal oleval Lusbol on koos 102 punkti. Ilmselt nende kuue mehe seast MX1 klassi esikolmik hooaja lõpuks selgub.

MX1 hetkeseis

1

Tanel LEOK

134

2

Gert KRESTINOV

109

3

Aigar LEOK

107

4

Andero LUSBO

102

5

Harri KULLAS

91

6

Priit RÄTSEP

85

7

Jüri TRIISA

72

8

Karl-Robert REINIKE

66

9

Raido NEI

55

10

Heido HAVAM

44

MX2 klassis vahetus Tihemetsa etapiga liider, sest Tanel Leok kogus kahe sõiduga vaid ühe punkti. Klassi liidriks tõusis 133 punktiga Karel Kutsar (KTM, KTM Racing Estonia). Leokil on teisena koos 101 punkti. Kolmandal kohal asub 97 punktiga esimesel kolmel etapil head stabiilsust näidanud Claudius Roosma (Yamaha, Spordiklubi Yamamoto RC). Kuid kindlalt ta ennast seal praegu tunda ei saa, sest tema seljataga asuvad kolm meest, kel samuti medalimõtted peas. Neljandal kohal on 89 punktiga Erki Kahro (KTM, Pärnu Motoclub). Kahrol on kuuest sõidust sisse tulnud kaks katkestamist ja rohkem ebaõnnestumisi ta endale lubada ei saa. Kahro seljataga viiendal kohal on 85 punktiga Kristers Drevinskis (KTM, LAT). Kuuendal kohal asub 81 punktiga Kristjan Rätsep (Kawasaki, Motodepoo Kawasaki).

MX2 hetkeseis

1

Karel KUTSAR

133

2

Tanel LEOK

101

3

Claudius ROOSMA

97

4

Erki KAHRO

89

5

Kristers DEVINSKIS

85

6

Kristjan RÄTSEP

81

7

Johannes NERMANN

67

8

Jan JAKOBSON

62

9

Christopher TALLI

47

10

Hans PRIIDEL

47

Pühapäev, 4. september on ühe väikese erandiga külgvankrite ja Quadide päev. Eesti meistrivõistluste arvestuses tulevad rajale Q50, Q100, Q200, Quad Open ja K/V. EKV punkte asuvad jahtima MX Hobi, Q200B, Quad Amatöör, Quad Hobi, Quad Veteran, Q250, K/V Veteran ja K/V Hobi klasside sõitjad.

Külgvankritel on kahte viimast etappi domineerinud Kert Varik ja Maarek Miil (KTM, AYR Racing Team). Sarja liidritena on neil kolme etapiga koos 132 punkti. Teisel kohal on väga head stabiilsust näidanud Gert Gordejev ja Keit Kivaste (ZABEL, RedMoto Racing). Nad on kõik kolm etappi poodiumil lõpetanud ja kokku on neil 120 punkti. Kolmandale kohale tõusid Jõgeva etapiga Raido Riim ja Ilvars Skultans (ZABEL, Türi Motoklubi). Enne Lange etappi on neil koos 106 punkti.

KV hetkeseis

1

Kert VARIK Maarek MIIL

132

2

Gert GORDEJEV Keit KIVASTE

120

3

Raido RIIM Ilvars SKULTANS

106

4

Riku KUNNAS Lari KUNNAS

104

5

Tanel REESNA Ruslan TALF

91

6

Mantas KIŠUNAS Rutis KIŠUNAS

83

7

Janar KAUR Bruno JÕEPERE

60

8

Markus NORMAK Karl-Albert KASESALU

54

9

Jarno SAAN Jüri SAAN

53

10

Igor RODIONOV Arturs LINTERS

47

Quad Open klassis on nelja etapi järel 166 punktiga liidrikohal Kevin Saar (Honda, Pärnu Motoclub). Hooaja jooksul ülikiire olnud Saar näitas Jõgeva etapil, et ka tema on inimene ja võib eksida. Tänu sellele on meistritiitel veel lahtine. Kuldmedalilootusi pole kindlasti veel maha matnud Martin Filatov (Honda, Kagu Motoklubi). Vahe liidriga on tal 22 punkti ja kõik on veel võimalik. Kolmandal kohal asub 115 punktiga Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu Motoklubi).

Quad Open hetkeseis

1

Kevin SAAR

166

2

Martin FILATOV

144

3

Rene TAREND

115

4

Argo ABEL

103

5

Jesse UUSITALO

92

6

Priit JÄRVLOO

91

7

Olari SAARME

89

8

Raido VIINAPUU

79

9

Kaspar KANGUR

76

10

Kaspar HAIBA

72

Sarnaselt eelmistele etappidele jagub kohapeal huvitavat tegemist kogu perele, eriti lastele. Koostöös Maanteeametiga pakume laupäeval lastele jalgrataste vigursõidu võimalust ja infot jalgratturi ohutuse teemal. Koostöös KTM Racing Estoniaga on võimalik teha esimest tutvust krossimootorrattasõiduga. Igal Eesti meistrivõistluste etapil toimub publikuviktoriin, millega tähistame 70 aasta möödumist esimesest motokrossivõistlusest Eestis.

Kõigi piletiostjate vahel loositakse välja kaks Tallinki kruiisi neljale inimesele Rootsi ja neli liitrit Addinoli mootoriõli.

Võistluste pidulik avamine toimub mõlemal päeval kell 11:00.

NB! Eelregistreerumine lõpeb kolmapäeval, 31. augustil kell 16:00. Toitlustaja pakub hommikusööki ja teisi roogasid alates registreerimise algusest võistluspaigas. Vaata menüüd siit.

Kohtumiseni Lange krossirajal!