800-henry_vesilind-foto-rauno_kais

Henry Vesilind Belgias kuues

Lommeli krossirajal sõideti lisaks motokrossi MM-etapile ka EMX150 klassi Euroopa meistrivõistluste etapp, kus oli stardis ka PMC Honda Racing noorsõitja Henry Vesilind. Meeskonna esisõitja Priit Rätsep esindas seekorda Estonian Express Racing tiimi ja osales MXGP klassis.

Võistlusnädalavahetus algas Henry Vesilinnule väga hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis sarja eelmise aasta meistri soomlase Emil Weckmani järel välja paremuselt teise ringiaja.
Esimese sõidu alguses kihutasidki Weckman ja Vesilind esikohale, kuid üks kukkumine langetas eestlase kuuendale kohale ning hoolimata sellest, et ta korraks viiendaks tõusis pidi ta siiski koha ära andma ja oli kuues.
Teist sõitu alustasVesilind viiendal kohal ning samal kohal ta ka terve sõidu sõitis ja lõpetas.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Vesilinnule 31 punktiga 6. koht, etapi esikolmiku moodustasid Weckman (50 p), itaallane Andrea Adamo (42 p) ja norralane Hakon Fredriksen (40 p). Peale kolme etappi on sarja liider Weckman (147 p), kellele järgnevad Fredriksen (125 p) ja Belgias 10. koha saanud hispaanlane Yago Martinez (92 p).

Sarjas 74 punktiga 7. kohal platseeruv Vesilind jäi oma võistlusega suurestes piirides rahule: “Ajasõidus sain hea aja ja olin selle üle väga õnnelik. Esimeses sõidus sain küll halva stardi, kuid peale teist kurvi tõusin teiseks. Mõne ringi pärast leidsin hea soone ja sain korraks liidriks, aga selle koha andsin kohe tagasi ja siis ka kukkusin ning kaotasin rütmi ja ei suutnud endist hoogu sisse tõmmata. Teises stardis olin jällegi taga ega pääsenud nii hästi ette, kui esimene sõit. Kuna rada oli raske, siis ei suutnud teistele järgi sõita ja seega hoidsin oma kohta. Kokkuvõttes jäin võistlusega aga rahule, kuna nii rasket rada sõitsin esimest korda. Suured tänud toetajatele Kenomer, Hiieko, Fres-Est, Aave transport, Elementmaja, Unibox, Värvilised, Kalvi Kanarbik, Egle Pennula ja Smartshop ning oma perekonnale ja treener Juss Laansoole!”

EMX150 klassi järgmine etapp sõidetakse juba nädala pärast Šveitsis Frauenfeldis.

MXGP klassis osalev Priit Rätsep oli seekord Lommelis kirjas PMC Honda Racing meeskonna sõprade Estonian Express Racing nimekirjas. Rätsep näitas vabatreeningul 19. ja ajatreeningul 13. aega ning lõpetas kvalifikatsioonisõidu väga kõrgel 11. kohal olles parim eestlane rajal.
Eile hommiku toimunud soojendussõidus sai Rätsep kirja 12., mis suurendas ootuseid heale tulemusele. Kahjuks lõppesid mõlemad aga Rätsepa sõidud kahjuks katkestamistega ning loodetud punktilisa ja positiivne tulemus jäid tulemata.
Etapi võitis belglane Kevin Strijbos sakslase Max Nagli ja itaallase Antonio Cairoli ees.

“Lommeli MM-etapil paistis PMC Honda Racingule nii päikest kui pilvi. Henry Vesilind oli Honda CRF150 EM- etapi esimesel päeval teisel kohal kui kukkus ning kaotas enda positsioonid. Teises stardis oli Henry aga täpselt enda kohal. Liivasel Lommeli rajal oli hea võimalus poodiumi kohta püüda, aga see etapp veel seda ei juhtunud. Henry liigub edasi Šveitsi, kus järgmine nädal on taas EMX150 etapp. Sealt koju tulles on tal 2 nädalat aega, et enda sõidus vajaka jäävaid kohti lihvida ning augusti lõpus on uus EMX150 etapp taas liivasel Asseni rajal, kus ta saab end uuesti proovile panna. Selleks ajaks ei tohiks enam suve alguses olnud vigastuspaus Henry sõidus kajastuda,” rääkis PMC Honda Racing juht Juss Laansoo. “Priit jätkab samuti enda tööd ning meie, kui tiimi taustajõud, peame tegema analüüsi Lommelis ilmnenud tehnikarikkele, et siis üheskoos Assenisse MXGP etapile tehasemeeskondade vastu võitlema minna. Priit näitas Lommelis väga head kiirust ja just ülihead alguse kiirust. Laupäevane sõit oli super ja pühapäevane esimene start samuti. Kahjuks oli meie tiimil aga Lommeli raskes liivas tehnikaga ebaõnne ja Priit pidi katkestama natukene enne lõppu. Kahjuks ei õnnestunud meil kahe stardi vahel võistlustsiklit uuesti ellu äratada ja Lommeli MM-etapil oli meie pisikesel tiimil tehaste vastu raske tulemust teha, kui kõik puzzle-tükid pole õigel kohal. Seepärast oligi esimese stardi tehnikarikkest nii kahju. Priit tegi aga enda poolt muidu super-töö!”

PMC Honda Racing tänab kõiki toetajaid: PMC Pomemet, Honda Motor Europe, Ramirent, Valvoline, Kenomer, Smartshop RCD, Hartwall Jaffa, Rock Cafe, Balti Haagis, Coffee People, Klaar puhastus, RM-Motors, Sparta, HRC Eesti, IcePeak ja JAK Disain.

,