Meico ja Veiko Vettik Orljonokis 2016, foto Helen Urbanik

Juunioride motokrossi MM-i kvalifikatsioonis oli Meico Vettik neljas

Täna toimusid Venemaal Orljonokis juunioride motokrossi maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonisõidud, kus klassis 85cc oli Meico Vettik neljas.

Tingimused Musta mere ääres mäestikus asuvas motokeskuses on äärmiselt rasked: valitseb ligi 30kraadine kuumus, 1,8 kilomeetri pikkune kõva pinnasega rada on täis ülijärske tõuse ja languseid ning mitmed hüpped on väga keerulised, kuna neile eelneb või järgneb veel mõni täpset sõidujoone valikut nõudev element.

Klassis 85cc on eestlastest rajal Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia), kes suutis täna välja sõita neljanda kvalifikatsiooniaja. Teda edestasid vaid konkurent Saksamaa meistrivõistlustelt Rene Hofer (Austria, 2,68 s kiirem), Svjatoslav Pronenko Venemaalt ja Jo Shimoda Jaapanist.

Vettik läheb homme 38 konkurendi seas rajale neljandalt stardikohalt ja läheb finaalsõitudele vastu optimistlikult. Rada on selgem ja ka seadistused kuumuse ning mäestikutingimuste jaoks paika seatud.

Klassis EMX 65cc oli Hugo Nork (KTM, Motoextreme) kvalifikatsioonis 12 ja läheb homsetesse võistlussõitudesse heitlema koos 17 konkurendiga.

Klassis 125cc eestlasi rajal ei ole, kuid Eesti tiimi Sahkar Racing kuuluv Jago Geerts, kes hiljuti võitis ka Euroopa meistritiitli, oli kvalifikatsioonis teine.

Manuses olevatel fotodel on Meico Vettik ja tema mehhaanikust isa Veiko Vettik juunioride maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis.

, ,