MXGPstart_MXGP_15_CH_2016

Tanel Leok sai Šveitsi MM-etapil 13. koha

Motokrossi maailmameistrivõistluste järjekornde etapp toimus möödunud nädalavahetusel Šveitsis. MXGP klassis tegi väga hea võistluse Tanel Leok, kes sai etapi kokkuvõttes kolmeteistkümnenda koha.

MXGP klassi avasõitu domineeris laupäevase kvalifikatsiooni võitja Antonio Cairoli. Ta asus sõitu stardist juhtima ja sõitis teistel kohe eest ära ning võttis kindla võidu. Teisena lõpetas sõidu Gautier Paulin ja kolmandana Clement Desalle. Tanel Leok sai vägagi korraliku stardi ja oli koheselt top 10 piiril. Kogu sõidu sõitiski ta teise kümne alguses. Viimastel ringidel käis tal tuline heitlus Shaun Simpsoniga, sel korral jäi britt kahjuks peale ja Leok lõpetas sõidu 14. kohal. Harri Kullas võitles terve sõidu punktikoha nimel ja lõpuks õnnestuski tal 20. kohal lõpetada. Gert Krestinov katkestas sõidu.

MXGP klassi teises sõidus Tanel nii head starti ei saanud kui avasõidus, kuid selle eest tegi ta sõidus väga kõva esituse. Avaringi kahekümnendalt kohalt tõusis ta lõpuks kaheteistkümnendaks. Viimastel ringidel tuli seljataga hoida Husqvarna tehasemeeskonna sõitjat Max Naglit ja sellega sai Tanel ilusti hakkama. Sõidu võitis Tim Gajser, teise koha sai Romain Febvre ja kolmanda Glenn Coldenhoff. Harri Kullas teises sõidus 19-nda koha. Gert Krestinov teise sõitu ei tulnud.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok 16 punkti ja oli sellega kolmeteistkümnes. Harri Kullas sai 3 punkti ja see andis kahekümneesimese koha. Etapi võitis Cairoli, teise koha sai Gajser ja kolmanda Febvre.

MX2 klassi avasõidus võttis stardivõidu TM-l sõitev Samuele Bernardini. Väga kaua ta siiski esikohal olla ei jõudnud, sest Max Anstie tuli tagant väga hea hooga ja võttis liidrikoha endale. Anstie tegi seejärel teistega kiirelt väikese vahe sisse. Kehva stardi saanud Jeremy Seewer hakkas kodupubliku toel kohti parandama ja varsti oligi ta teisel kohal. Selleks hetkeks oli aga vahe Anstiega juba 7 sekundit. Lähemale Seewer ei jõudnudki ja Anstie võttis avasõidust võidu. Seewer teine ja Paturel kolmas. Meie meestest tegi parima sõidu Erki Kahro. Vaatamata kehvale stardikohale sai ta väga hea stardi ja oli avaringil juba top 20 sees. Seal püsis ta sõidu lõpuni ja sai lõpuks korraliku 19. koha ning teenis 2 punkti. Hardi Roosiorg oli 29-s, Karel Kutsar katkestas pärast kukkumist.

MX2 klassi teises sõidus käis ülipõnev heitlus esikoha nimel Max Anstie ja Jeremy Seeweri vahel. Stardist asus sõitu juhtima Anstie, kuid sõidu keskel suutis Seewer temast mööduda. Anstie ei andnud aga alla ja suutis 8 minutit enne sõidu lõppu Seewerist uuesti mööduda ja liidriks tõusta. Ratas-rattas tulid nad finišini, Anstie võttis napi võidu lõpuks Seeweri ees. Kolmandana lõpetas sõidu Paturel. Erki Kahro tegi taas suurepärase stardi ja oli sõidu algul punktikohal, kuid viiendal ringil jäi tal sõit pooleli. Hardi Roosiorg lõpetas teise sõidu 26-ndana. Karel Kutsar teise sõitu ei tulnud.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha Anstie, teine oli Seewer ja kolmas Paturel. Kahro sai etapi kokkuvõttes 21-se koha. Sarja liidrina jätkab tänase etapi vigastuse tõttu vahele jätnud Jeffrey Herlings.

,