Priit Rätsep ja Henry Vesilind tulid Läti meistriteks

Lätis Dobeles sõideti selle aasta viimane Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistluste etapp, kus PMC Honda Racing sõitjatel Priit Rätsepal ja Hery Vesilinnul oli hea võimalus hooaeg lõunanaabrite sarjas poodiumil lõpetada.

Priit Rätsepa päev algas Dobeles väga hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis välja kiireima ringiaja ning seda oma tänavuste Team Estonia koondisekaaslaste Tanel Leoki ja Harri Kullase ees. Esimese sõidu avaringlt tulles oli Rätsep alles 7s, kuid viiendaks ringiks oli ta tõusnud juba Kullase järel teisele kohale, kus ta ka kindlalt lõpetas. Teise sõidu algus oli Rätsepalt tugevam, kui ta kihutas kohe Kullase ja avasõidus kolmanda koha saanud Leoki järel ning mõne aja pärast sai ka Leokist mööda ja võttis ka sellest sõidust teise koha. Kokkuvõttes kuulus Rätsepale oma sõbra Kullase järel ning sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud Gert Krestinovi ees teisena. Läti meistrivõistlustel kogus Rätsep 247 punkti ja kordas oma eelmise aasta esikohta, hõbedale tuli nagu ka 2015 lätlane Davis Ivanovs (218 p) ja pronksile Andero Lusbo (186 p). Eesti meistrivõistlustel jäi Rätsepal üks etapp sõitmata ning seetõttu jäi poodiumikoht püüdmatuks ning noormees lõpetas aasta viiendal kohal.

Priit Rätsep: “Eile oli Lätis hea päev! Nii sõitudes, kui kokkuvõttes olin teine ja sellest piisas, et Läti meistriks tulla ning seda teist aastat järjest! Hooaeg ise on kulgenud suhteliselt sama moodi nagu eelmisel aastal ehk siis algus oli rahulikum, kuid lõpp kiirem. Kahju muidugi, et võistlused hakkavad siis otsa saama, kui enda enesetunne hakkab tsikli peal väga heaks minema. Praegu end veel muidugi lõdvaks lasta ei saa, sest kahe nädala pärast on juba Rahvuste kross! Suured tänud PMC Honda Racing meeskonnale ning kõikidele toetajale ja kaasaelajatele!”

Henry Vesilind sai 85cc klassi kvalifikatsioonis kirja kolmanda aja, mis andis finaalideks hea stardipositsiooni. Esimeses sõidus sai Vesilind liidrikohale juba stardis ning hoidis seda kindlalt lõpuni edestades lõpuks oma pearivaali Kristians Freimanist pea 10 sekundiga. Teine sõit algas Vesilinnule analoogselt esimesele, kuid sõidu poole peal ta sõitis rajalt välja ning langes 13ndaks, aga sõitis end siiski 10ndaks ja tema nimele jäi ka sõidu kiireim ringiaeg.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Vesilind lätlase Patriks Uzulsi ning kaasmaalaste Egert Pihlaku ja Kairo Katkosilt’i järel neljanda koha. Sellest aga piisas, et kokkuvõttes 216 punktiga Läti meistriks tulla ja seda 4 punktilise eduga viimases sõidus katkestanud Freimanise ees. Pronksi sai Uzuls, kes kogus 199 punkti.
Eesti meistrivõistlustel jäi Vesilinnul samuti üks etapp sõitmata, kuid hoolimata sellest kuulus talle Pihlaku (179 p) ja Katkosilt’i (137 p) järel 130 punktiga kolmas koht.

“Ajasõidus olin kolmas, mis andis võistlussõitudeks hea enesetunde. Esimeses sõidus sain stardivõidu ning suutsin konkurendid selja taga hoida ja võitsin väikse, aga kindla eduga. Teises sõidus sain taas stardivõidu ning olin mitu ringi esimene, kuid siis sattus väike kivi piduri vahele ja ma ei saanud pidurit vajutada ning panin üle valli nii korralikult, et mootorratas jäi kahe puu vahele kinni ja ise kukkusin ka veel vastu puud. Õnneks ma haiget ei saanud, aga tsiklit oli raske puude vahelt välja saada ning seal läks palju aega kaotsi. Kokkuvõttes tulin napilt Läti meistriks ning selle üle on väga hea meel, sest mul jäi ju üks etapp vahele,” rõõmustas värske Läti meister Vesilind, kellel on tänavu veel sõita jäänud üks võistlus ja see on 9. oktoobril Arukülas peetav motokross. “Suured tänud toetajatele Kenomer, Hiieko, Fres-Est, Aavetrantsport, Elementmaja, Raasiku Vald, Unibox, Värvilised, Kalvi Kanarbik, Egle Pennula ning enda perekonnale, treener Juss Laansoole ja Smartshop’ile.”

“Meil PMC Honda Racinguga oli Dobeles positiivne päev. Eesti meistritiitli eest vahele jäänud etappide tõttu meil kumbki sõitja ei võidelnud. See eest Läti meistritiitlite jagamises olid mõlemad poisid sees. Eelmisel aastal samas situatsioonis olles oli õhkkond ikka tunduvalt rohkem särtsu täis, kuid hetkel oli Priit enda peamisest konkurendist Ivanovsist Läti meistrivõistluste arvestuses lihtsalt tugevam. Priit sõitis Dobeles turvaliselt ja lõpetas mõlemad sõidud teisena. See oli kiire ja stabiilne sõit ning Priit on hetkel meie tingimustes heas vormis. Dobeles oli priidust kiirem ainult Harri, kellel päev klikkis igati ning seda alates startidest kuni rajal leitud rütmi ja sõidutehnikani välja. Eks ta nii käibki,” rääkis meeskonna juht Juss Laansoo. “Et Läti tiitel võita, oli Henryl Dobeles ülesanne võita mõlemad sõidud. Esimene sõit oli tal plaanipärane alates stardist ning teine sõit sujus hästi samuti alates stardist kuni poolajani. Siis aga tekkisid Henry tsiklil hetkeks probleemid piduritega ja ta langes palju kohti. Kuna sarja liidril Freimanisel oli samuti ebaõnne ja ta pidi sõidu lausa katkestama, siis tuli Henry 85cc klassis Läti meistriks. See lõpp oli Henry suhtes ilus, sest ka Läti arvestuses oli tegelikult Henryl üks etapp vahele jäänud ning poisil on viimasel kahel aastal tegelikult palju ebaõnne olnud. Lõpuks natukene õnne siis ka Henry hoovil! Seega oli PMC Honda Racingul Dobeles väga hea päev ning Honda mehed tulid koju kahe Läti MV tiitliga. Palju õnne Henryle ja Priidule ning tänud tehtud töö eest! Täname kõiki meie tiimi võidusõitjate peresid ja palju õnne ka neile! Suured tänud ka meie toetajatele PMC Pomemet, Honda Motor Europe, Ramirent, Valvoline, Kenomer, Smartshop RCD, Hartwall Jaffa, Rock Cafe, Balti Haagis, Coffee People, Klaar puhastus, RM-Motors, Sparta, HRC Eesti, IcePeak ja JAK Disain.”

Foto: Janis Pastars / www.mxphoto.lv