Kohtla-Nõmmel toimus esmakordselt kahepäevaenduro

Veiko Rääts Kohtla-Nõmme enduro 17.09.2016 foto Rene Lehiste

Kohtla-Nõmme endisel kaevandusmaastikul toimus möödunud nädalavahetusel esmakordselt kahepäevaenduro, mis oli nii Eesti meistrivõistluste kolmas kui Balti meistrivõistluste viies etapp.

Eestlastest sõitis kahe päeva kokkuvõttes üldarvestuses kiireima aja 28.16,5 minutit välja Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK), kes ühtlasi võitis klassis E1. „Huvitav ja vaheldusrikas rada, mõnusalt üles-alla tõuse ja languseid,“ võttis Rääts Eesti endurovõistluste jaoks ebatavalisel maastikul toimunud jõukatsumise kokku. „Ei olnud ei liiga kerge ega ka liiga raske.“ Laupäeval esimese ringi ajal said võistlejad vihma ning siis kujunes sõit parajaks „uisutamiseks“. Päeva teises pooles oli kuiv ning pühapäeval rõõmustas sõitjaid päikesepaisteline sügisilm.

Absoluutarvestuses edestas Räätsa vaid lätlane Ivo Šteinbergs (KTM), kes alistas konkurendid ka klassis E2 ja sõitis ainsana kahe päeva peale kokku välja aja alla 28 minuti, 27.24,26. Kolmanda tulemuse absoluutarvestuses 28.21,33 sõitis välja Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Racing), E1 klassi teise koha omanik.

Klassis E1 saavutas kolmanda koha Edgars Siliņš (Husqvarna, Läti). Klassis E2 olid teine ja kolmas Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK) ja Eemil Helander (KTM, RedMoto Racing).

Ülejäänud Eesti meistrivõistluste klasside esikolmikud: E3 Elary Talu (Sherco, Sõmerpalu MK), Priit Palatu (KTM, Sõmerpalu MK), Lauris Ermanis (Husqvarna, Läti). Seeniorid 40+ Vaido Kalm (KTM, Sõmerpalu MK), Jarko Metsis (KTM, RedMoto Racing), Tommi Jarkola (KTM, Soome). Juuniorid Reio Timmi (KTM, Sõmerpalu MK) ja Jaanus Hugo Ermits (Beta).

Eesti karikavõistluste klasside tulemused leiate siit: esimene päev http://www.enduromanager.eu/?rm_func=reslt&rm_subf=enduroday&day=87, teine päev http://www.enduromanager.eu/?rm_func=reslt&rm_subf=enduroday&day=88.

Meeskondlikus arvestuses tegid Kohtla-Nõmmel 154 punktiga parima tulemuse Sõmerpalu MK (Aigar Leok, Martin Leok, Reio Timmi, Elary Talu, Veiko Rääts) RedMoto Racingu (120 p, Eemil Helander, Jarko Metsis, Toomas Triisa, Ain Musting, Priit Biene) ja Motosports Racing Teami (96,5 p, Lauris Ermanis, Sandris Kļaviņš, Gustavs Kundziņš, Andris Kalniņš,Edgars Siliņš).

Reedeõhtune proloog sõideti aga Kohtla-Nõmme speedway rajal ja selle läheduses – võistlus toimus erinevalt varasematest enduro proloogidest speedway formaadis.

Veiko Räätsa foto autor on Rene Lehiste.