Esmakordselt peeti laste motoringraja võistlus Lyoness Vihur Junior Cup

Laupäeval, 24. septembril sõideti Aravete kardirajal esimene Lyoness Junior Cup motoringraja võistlus, mis oli Vihur Motosport meeskonna juures tegutseva laste treeningrühma esimene tõsisem mõõduvõtt. Kokku osales Aravetel peetud sõidul 12 väikest motohuvilist, noorim viiene ja vanim üheksane, poiste hulgas ka üks tüdruk.

Aravete kardirajal, kus toimus firmadevaheline kardi kestvussõidu võistlus, peeti samal ajal ka erinevaid teisi võistlusi ja Lyoness Vihur Junior Cup oli üks neist. Tegu oli Vihur Motosport meeskonna jaoks ajaloolise hetkega, sest esmakordselt osalesid laste treeningrühma liikmed sellisel võistlusel.

„See on hetk, mille nimel me oleme terve suve tööd teinud ja harjutanud. Tahtsime olla kindlad, et meie lapsed on valmis võistlema kiiremal rajal. Kõik avavõistlusel veel ei osalenud, kuna olid veel liiga noored, meie noorim treenija on 3-aastane. Siin olid pikemad sirged ja kiirused suuremad ja nii said ka meie tsiklid rohkem valu ja see näitas meile ära, millele peame ka tsiklite ettevalmistuses rohkem tähelepanu pöörama. Suured tänud kõigile peredele, kes olid kohal ja loomulikult meie väikestele võidusõitjatele, kes pakkusid publikule kindlasti nauditava võidusõidu,“ rääkis Vihur Motosport meeskonna üks vedajatest, Marko Rohtlaan peale võistlust.

Treeningsõit oli ühtlasi ka ajasõit ja sellest sai tulemuse kirja 11 sõitjat, ühe lapse tsikkel ei toiminud korralikult. Võistlussõidus sai tulemuse kirja 9 last, Aravete kardiraja kilomeetri pikkust ringi läbisid lapsed neli korda.

Rõhutades seda, et tegu oli laste jaoks oli see uue kogemuse saamine ja et osavõtt oli siin kõige olulisem, said kõik 12 sõitjat karika. Ja kuna see oli ikkagi võidusõit, siis toome välja ka esikolmiku: Sven-Martin Merivälja, Karro Robert Jäärats ja Silvester Sarapik. Teised lapsed, kes osalesid on: Ranno Jõerand, Hugo-Brent Freimann, Maria Saluste, Oskar Kärg, Aleksander Kärg, Andre Köster, Frankie Lvovs, Uku Kandelin ja Fred-Erik Merivälja (nimed esitatud ajasõidu tulemuste alusel). Eraldi tooks veel välja treeningrühmas osaleva Mathias Vetkini, kes pidi vigastusega võistlust pealt vaatama, kuid laenas oma tsiklit.

Vihur Motosport meeskond jäi laste avavõistlusega vägagi rahule, saades kinnituse, et suvel tehtud töö lastega on läinud õiges suunas.

Foto autoriks on Maret Saluste.