Shercole enduuros Eesti meistritiitel

Läinud nädalavahetusel selgusid Arukülas käesoleva aasta Eesti meistrid ja karikavõitjad enduuros, kus E3 klassis tuli peale rasket võistlust Eesti meistriks Sherco esisõitja Elary Talu.

Elary Talu sai Aruküla finaaletapi esimesel päeval küll väikese õlavigastuse ja katkestas, kuid teisel päeval oli taas stardis ning siis saadud neljandast kohast noormehele siiski piisas, et kokkuvõttes ikkagi Eesti meistriks tulla.

“Selle hooaja eel seatud eesmärgid täitusid. Koostöös Elary Taluga (Sherco) läksime hooajale vastu kindla plaaniga E3-klassis meistritiitlit püüda. Lisaks jätkus juba varasemast perioodist olnud koostöö ka E3 klassi teise staari Urmas Põldmaga (Beta), kes oleks Elaryle head konkurentsi pakkunud. Paraku tõmbas vana trauma ilmnemine Urmase sõitudele hooaja alguses kriipsu peale ning suurimad lootused jäidki Elary kanda,” selgitas Velt Motocenter’i eestvedaja Hanno Velt. “Elaryga koostöös õppisime tundma meie esindatavat Sherco tsiklit, kus sõitude tulemused näitasid selgelt, et Sherco on sõidetav kiire tsikkel ja kui kõik klappis, siis etapivõite tuli järjest. Oli ka katkestamisi, mille tingisid pisemad tehnilised vead, mida tuleb tehnikaspordis ikka ette. Hooaja kokkuvõttes tõi Elary Shercole enduuros esimese Eesti meistritiitli E3 klassis ja ning ta saavutas ka enduurosprindi Eesti karikavõistlustel samuti kokkuvõttes esimese koha. Suured tänud meie poolt Elaryle ning lisaks väärivad tunnustust ka meie teised enduurosportlased, kes võistlesid Beta või Sherco tehnikaga ning saavutasid samuti kõrgeid tulemusi. Kiitus ka neile Beta ja Sherco pilootidele, keda veel siin poodiumi nimekirjas ei ole, aga nad tegid oma parima ikka. Ehk järgmine hooaeg saab parem!”

Eesti meistrivõistlused enduuros 2016:

Elary Talu (Sherco) E3 – I koht

Eesti karikavõistlused enduuros 2016:

Sander Luiga (Beta) Hobby – III koht

Jüri Kommer (Sherco) Beginners – I koht

Eesti karikavõistlused enduurosprindis 2016:

Martin Kohv (Sherco) E2 – III koht

Ain-Gustav Bartels (Beta)
Rookie – I koht
Elary Talu (Sherco) E3 – I koht