ISDE kolmas võistluspäev oli ekstreemselt kurnav

Martin Leok

Täna, 13. oktoobril Hispaanias Navarras sõidetud Rahvusvahelise enduro kuuepäevasõidu (ISDE) kolmas võistluspäev oli kõigile osalejatele ekstreemselt kurnav, kuna terve päeva sadanud vihm muutis rajad väga libedaks ning seetõttu oli kukkumisi väga palju.

Taas oli eestlastest kiireim Martin Leok (E2, KTM), kes sõitis välja aja 43:36.04 ning oli peale kolme päeva rahvusmeeskondade sõitjate ja juunioride arvestuses 49. (eile 27.) Arvestuse kiireimale, Taylor Robertile (USA) kaotas ta 3:02.37 minutit.

Tänane kolmas võistluspäev oli lühem kui kaks esimest. Sõideti kaks ringi, kumbki 126 kilomeetrit. Katsete ja ülesõitudega oli sõiduaega kokku 7:07 tundi. Seekord olid märksõnadeks tehnilisemad ja kivisemad ülesõidud, vähem asfalti ja rohkem „kitseradasid“. Ka jõudsid sõitjad ligi 1000 m kõrgusele mägedes. Nagu öeldud, muutis terve päev sadanud vihm savise pinnase nii katsetel kui ülesõitudel ülilibedaks, mis tõi kaasa hulgaliselt kukkumisi. Seda juhtus ka eestlastel, kui päeva lõpuks on nii sõitjad kui tehnika kõik rivis.

Teiste rahvusmeeskonna sõitjate tulemused: Rannar Uusna (E3, KTM) oli pärast tänast võistluspäeva 62. (aeg 44:20.87 – tema oli ka see, kes esimesel endurokatsel meie sõitjatest kõige tõsisema kukkumise üle elas), Veiko Rääts (E1, KTM) 80. (46:20.92) ja Priit Biene (E1, Husqvarna) 89. (46:58.84).

Eesti rahvusmeeskond on kolmanda võistluspäeva järel endiselt kaheksas, juhib USA Itaalia ja kolmandaks tõusnud Hispaania ees. Seitsmendale kohale, Rootsile, kaotame ligi 9 minutiga.

Elary Talu (C3, KTM) on klubisõitjate arvestuses kõrgel, 28ndal kohal (45:17.87). Mart Meeru (C3, KTM) on samas arvestuses 179. kohal (54:30.92).

Homme sõidetakse täpselt samasugust rada mööda nagu tänagi mõne väikese kohandusega.

Võistluse täpsem info on ürituse kodulehel: http://www.fim-isde2016.es/en/

Fotol olev Martin Leok tegi ka täna eestlastest parima tulemuse.