Rannar Uusna võitis enduro Euroopa meistrivõistlustel hõbeda

EM-hõbe klassis E3 Seenior ja EM-kuld klubide arvestuses.

Rannar Uusna võitis sel nädalavahetusel Hollandis lõpplahenduse saanud enduro Euroopa meistrivõistlustel hõbeda klassis E3 Senior. RedMoto Racing tuli klubide arvestuses Euroopa meistriks.

28. ja 29. oktoobril peeti Hollandis Harfsenis enduro EM-i neljas ja viimane etapp. Uusna (KTM) läks võistlusele vastu oma klassi, E3 Seenior teisel positsioonil, kaotades liidrile Maurizio Micheluzile (Itaalia) 22 punktiga.

Rannar Uusna
Rannar Uusna

Harfsenis ootas nii Uusnat kui E2/E3 Juunior klassis osalenud Priit Bienet (Husqvarna) ees kaks väga pikka päeva (7:35 tundi sõiduaega) 80-kilomeetrisel ringil. Pinnas pakkus nii mulda, liiva kui tuhka ning rajad läksid suure võistlejate koormuse all (420 osalejat läbis trassi kokku 6 korda) väga auku. Üllatuslikult palju oli maastikul metsa, iseloomulik oli veel ka see, et rajad olid maha märgitud väga kitsalt, eriti laiaks kurve lasta polnud võimalik. Lisaks hakkas esimese päeva õhtul sadama uduvihma ning viimasel ringil muutus nähtavus hämaras kehvaks.

Harfsenis oli Uusna esimesel päeval oma klassis neljas ja teisel kuues, kuid EM-arvestuses kindlustas hõbemedali. „Rajad läksid nii auku, mida pole isegi unes näinud. Tänu sellele loksutas igasuguseid huvitavaid asju tsiklil lahti ning suutsin ka paar head kändu sumbutajaga üles leida,“ rääkis Uusna pärast võistlust. „Pärast esimest päeva oli juba Euroopa enduro meistrivõistluste hõbemedal käes, teine päev oli seega pingevaba ning kasutasin seda rohkem kogemuste saamiseks.“

FIM ISDE 2016 Navarra. #121 Priit Biene.
Priit Biene

Biene oli esmakordselt võistlustules uue Husqvarnaga ning osales esimest korda ka suuremas E2/E3 klassis, olles esimesel päeval 11. ja teisel 9. „Esimene võistlus uue 350ccm Husqvarnaga oli super, liivas see ikka tirib käed väga sirgeks,“ kommenteeris Biene pärast võistlust.

Klubide arvestuses võitis RedMoto Racing, kuhu lisaks Bienele ja Uusnale kuulus veel põhjanaaber Eemil Helander, kes ka Eestis RedMoto värvides sõidab, aga Euroopa meistrivõistlustel esikoha. „Super, ka Eemilile mängiti õiget hümni, on ta ju soomlane,“ oli Priit Biene isa ja RedMoto juht ning EMF-i endurokomisjoni esimees Veiko Biene rahul.

Manuses olevatel fotodel Uusna ja RedMoto selle hooaja medalisaak EM-ilt ning Rannar Uusna ja Priit Biene.