Martin Leok võtmas vastu õnnitlusi Eesti abimeeskonnalt.

Eesti saavutas ISDE-l viienda koha!

Eesti saavutas Rahvusvahelisel enduro kuuepäevasõidul (ISDE) Hispaanias, Navarras viienda koha.

See on seni kõrgeim koht, mile Eesti meeskond on ISDE-l saanud (varem on kord oldud üheksandad).

Kuuendal võistluspäeval sõideti lõpukross: 1,2-kilomeetrisel Navarra ringraja kõrvale äsja spetsiaalselt ehitatud rajal kuus ringi, kuhu starditi klasside kaupa eilse seisuga paremusjärjestuse järgi vastupidises järjestuses. Raja esimesed paar kurvi kulgesid ringraja asfaldil vaheldumisi kruusaga, mitme sõidu stardis leidis aset kukkumisi ja paljud sõitjad jäid troppidesse kinni. Korraldaja oli tolmu kartes raja ka väga üle kastnud, see oli mudane ja libe.

Eesti tiimi jaoks oli kõige olulisem, et kõik sõitjad turvaliselt finišisse jõuaksid ja seda nad ka tegid. Kuue päeva peale kokku oli meie võistkonna aeg 14:49.55,65. Esmakordselt 91aastase ajalooga ISDE võitnud USA meeskonnale kaotasime 01:03.14,72.

Eesti meeskond koosseisus Veiko Rääts (E1, KTM), Priit Biene (E1, Husqvarna), Martin Leok (E2, KTM) ja Rannar Uusna (E3, KTM) saavutas ISDE-l ülikõrge viienda koha USA, Suurbritannia, Tšehhi ja Rootsi järel.

„Rajad läksid siin väga ekstreemselt auku. Sõitsime ka selliseid radu ja sellisel pinnasel, mida me Eestis kunagi ei koge,“ ütles võistluse kokkuvõtteks Martin Leok. „Kõik sõitjad tegid väga stabiilsed ja tugevad tulemused. Seda me tulimegi siia tegema, andma endast parimat. Ka tehnika pidas vastu ning abimeeskond töötas suurepäraselt.“

Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK) saavutas klubisõitjate arvestuses klassis C3 ülikõrge neljanda koha. Mart Meeru KTM, Sõmerpalu MK) oli samas klassis 32.

Võistluse täpsem info on ürituse kodulehel: http://www.fim-isde2016.es/en/

Eesti enduro rahvusmeeskond jõuab Tallinna lennujaama esmaspäeva, 17. oktoobri õhtul kell 23:50.

Fotol Martin Leok, kes võtab Eesti toetajatelt vastu õnnitlusi kuue pika võistluspäeva lõpetamise puhul.

, ,