Mart Meeru ja Toomas Triisa kohtusid Dakari Malle-Moto klassivõitjaga

Mart Meeru, Martin Graumann ja Jurgen van den Goorbergh

7.-9. novembril käisid 2017. aasta Dakari maratonrallil startivad Mart Meeru ja Toomas Triisa Hollandis, HT Rally Raid meeskonna juures.

Sama meeskond valmistab eestlastele ette Husqvarna 450 Rally tsiklid, millega nad Malle-Moto klassis rajale lähevad. Malle-Moto klass on ilma igasuguse meeskondliku toeta klass, kus mehed peavad kõik ise ära tegema. Kohapeal tutvuti põhjalikumalt tsiklitega ja tehti ära enda tarbeks esmased seadistused. Tsikli ehituse eelnev tundmine on väga oluline, kuna kohapeal tuleb kõik ise teha. Tsikliga on ka esimesed testid tehtud. Samuti viidi ja saadeti Hollandisse oma Dakari sõiduvarustus ja muu vajalik, mis siis juba novembri teises pooles laevaga Prantsusmaalt koos tsiklite ja muu tehnikaga hakkab Lõuna-Ameerika poole liikuma.

Kohapeal viibitud aja jooksul oli Mardil ja Toomasel ka kohtumine eelmise aasta Dakari Malle-Moto klassi võitja Jurgen van den Goorberghiga, kellelt saadi palju olulist infot just selle klassi eripäradest.

„Jurgeniga rääkides saime veelgi täpsemalt aimu, mis meid ees ootamas on ja kuidas selleks paremini valmistuda. Loomulikult on kasu meie enda senisest kogemusest, kuid 2017. aasta Dakaril on asjad jah meie jaoks taas pisut erinevad,“ rääkis Toomas Triisa.

HT Rally Raid on eestlastele tuttav meeskond, sama tiimi ridades sõitsid Mart ja Toomas oma esimese Dakari aastal 2014 ja 2015. aastal tegi Mart nendega oma teise Dakari. HT Rally Raid meeskonnas töötab neljandat aastat Dakaril ka Eesti mehaanik, Martin Graumann

Dakar Team Estonia ametlik kodulehekülg on www.auto24.ee/dakar Seal jooksevad nii uudised kui tulemused, saab ennustada ja tiimi toetada.

Toomas Triisa on avanud oma toetusprojekti ka Stardipaigas: http://stardipaik.ee/uus/projektid/dakar-rally-2017-toomas-triisa/

2014. aastal startisid Mart Meeru ja Toomas Triisa esmakordselt Dakari maratonrallil ja nende kohad üldarvestuses olid vastavalt 40 ja 52. 2015. aastal startis Mart eestlastest ainsana Dakaril ja tema lõppkohaks jäi 38. 2017. aasta Dakari maratonralli stardib esmakordselt 2. jaanuaril Paraguaist ja liigub edasi Boliiviasse ning finiš on 14. jaanuaril Buenos Aireses.