Adrenalin Arena lastesarja avaetapil võistles sada last kuuest riigist

4. detsembril sõideti Sõmerpalu Motohallis talvise hooaja esimene Adrenalin Arena Cup Lastele 2016-2017 võistlus. Teise advendi hommikuks oli sisehalli kogunenud sadakond last kuuest erinevast riigist, et võistelda viies erinevas masinaklassis – 50jun, 50cc, 65cc, 85cc, 125cc.

Nagu traditsiooniks saanud, siis esimesena asusid võistlustulle kõige pisemad võistlejad, 50cc Junior klassi poisid ja tüdrukud. Kvalifikatsiooni kiireim aeg ja ka mõlema sõidu võit kindlustasid Escobar Kruusenbergile (KTM) oma klassi võidu, teine oli mõlema sõidu teine Marten Raud (KTM, Viljandi Vee- ja Motospordiklubi), kolmas Kristjan-Erich Luhaäär.

50cc masinaklassis startis pühapäeval 26 poissi, neist kiireim nii ajasõidus kui ka mõlemas stardis, oli lätlane Ricards Alens Galcins, teine, samuti väga kiiret sõitu näidanud Viljandi Vee- ja Motospordiklubi noorsportlane Kevin Nõgesmaa (KTM) ja kolmas taaskord lätlane – Patriks Igals.

Võistlejate arvukuse tõttu, toimus ka 65cc masinaklassis nii A kui ka B finaal. Eestlased nendes sõitudes kahjuks poodiumile ei pääsenud, võidu noppis mõlema sõidu võiduga venelane Ilias Krasnitskiy (KTM), teine oli soomlane Kasimir Hindersson (KTM) ja kolmas venelene Elisey Oreshkin.

85cc masinaklassis oli pühapäeval selgelt teistest üle RedMoto Racing tiimi sõitja Martin Michelis (KTM). Ajaga 49.62 kvalifikatsioonis oli Martin üle sekundi parem lähimast konkurnedist Edvard Bidzansist (LAT, Yamaha). Michelis juhatas esimest sõitu alates stardipuu langemisest lõpuni välja. Teise sõidu start küll noorel motosõbral ebaõnnestus ja tuli alustada sõitjaterivi keskpaigast, kuid juba mõne ringi möödudes õnnestus seljata konkurendid ja finišis olla enne teisi koguni 8.5 sekundit. 85cc masinaklassi teine ja kolmas koht läksid Lätti, vastavalt Edavrds Bidzansile ja Kristers Sunale.

125cc klassi sõidud olid kindlasti päeva ühed põnevamad. Kvalifikatsioonis oli neli esimest noormeest 0,3 sekundi sees, kiirem Niks Suna (LAT, KTM) ajaga 48,18, teine Sõmerpalu Motoklubi oma sõitja Alla Pent (Yamaha) ja kolmas soomlane Joni Mäkelä (KTM). Esimesest stardist sai kõige parmeni minema eestlane Allar Pent, viiendal ringil tehtud oma viga aga andis võimaluse lätlasele Rainers Zuksile (Husqvarna), kes möödus Pentist ja hoidis lõpuni liidripositsiooni. Kvalifikatsiooni kiireim Suna alustas sõitu alles seitsmendalt kohalt, kuid tõusis pea iga ringiga koha võrra ning sõidu viimases kolmandikus suutis mööduda ka Allarist, võttes seega sõidu teise koha ning jättes Pendi kolmandaks. Teises stardis sai kõige paremini minema Zuks, kuid juba teisel ringil tuli loovutada koht Sunale, mõne ringi möödudes tegi Zuks sõiduvea ja Pent pääses mööda. Teise sõidu järjestus finišisirgel oli seekord Suna, Pent, Zuks, mis punktide arvestuses andis Sunale kokkuvõttes 47 punktiga etapivõidu, Zuks 45 punktiga teine, kolmas Pent 42 punkti.

Adrenalin Arena Tänab ITM Electricut, A Le Coq’i, HMK Autot, ja kõiki kes korraldusel abiks olid. Adnenalin Arena Cup Lastele II etapp sõidetakse 15. jaanuaril 2017.