Enduro Balti meistrivõistlustelt tõid eestlased hulgaliselt medaleid

2016. aasta Baltikumi parim enduro klubi on Sõmerpalu MK.

Möödunud nädalavahetusel autasustati Lätis enduro Balti meistrivõistluste medalivõitjaid ning traditsiooniliselt oli eestlaste medalisaak seal arvukas.

Klassis E1 sai Veiko Rääts (Sõmerpalu MK) 2. koha. Klassis E2 oli Martin Leok (Sõmerpalu MK) samuti 2. Klassis E3 võitis teise koha Elary Talu (Sõmerpalu MK). Juunioride klassis tõid kaksikvõidu Eestisse Reio Timmi (Sõmerpalu MK) ja Egert Veltson (RedMoto Racing). Seenioride klassis sai teise koha Toivo Nikopensius (Paikuse MK). Hobi klassi esimene koht kuulus Kalev Kriisile (Sõmerpalu MK) ja kolmas koht Tajo Andressoole (Tartu Enduro Klubi). Algajad C klassi esikolmiku moodustasid Mirko Raup (Sõmerpalu MK), Jüri Kommer (Tartu Enduro Klubi) ja Kristjan Kolsar (RedMoto Racing). Veteranide klassi teise koha tõi Eestisse Madis Pool (Pärnu Motoclub). Naiste arvestuse võitis aga Keity Meier (MC Panter).

Ka Baltikumi ja Läti parima enduro klubi karikas toodi Eestisse ning selle võitis Sõmerpalu Motoklubi (fotol Aivar Leok).

Balti meistri- ja karikavõistluste arvesse läks 2016. aastal kuus endurot, millest kolm toimusid Eestis ja kolm Lätis.

Endurosprindis toodi E1 klassis kõik kolm karikat Eestisse: Veiko Rääts, Reio Timmi ja Priit Biene (RedMoto Racing). E2 klassi võitis Martin Leok. E3 klassis oli esikolmik samuti Eestist: Elary Talu, Mart Meeru (Sõmerpalu MK) ja Jarmo Lehiste (Paikuse MK). Seenioride klassi võitis Toivo Nikopensius. Algajad C klassis oli esimene Janar Säärits (Tartu Enduro Klubi) ja teine Mirko Raup. Veteranide klassi võitis Madis Pool. Enduro Street Rally klassi võitis Erki Heliste ning naiste klassi Keity Meier.