Sõmerpalu motoklubil rekordiliselt edukas aasta

1968. aastal Väino Leoki poolt loodud Sõmerpalu motoklubi oli tänavu nii Eesti parim motokrossi kui enduro klubi. Kui enduros olid edukaimad juba neljandat aastat järjest, siis motokrossis oldi parimad aastal 2001, kui tiimi kuulusid Avo, Tanel, Aigar ja Martin Leok ning Kuldar Metsla.

Lõppenud hooajal tõid Sõmerpalu klubi sõitjad Eesti, Läti ja Balti meistritiitlivõistlustelt ära 27 medalit, millest 15 olid kuldsed. Medaleid ja karikaid jagus 2016 aastal nii klubi motokrossisõitjatele, endurosportlastele ja ka mäkketõusjatele.

Sõmerpalu klubi oli enduros parim lisaks Eestile ka Lätis ja Baltikumis. Lisaks jäi tänavu koju ka Väino Leoki rändkarikavõit, kui parim oli klubi looja pojapoeg Tanel, kes võidutses sellel krossil neljandat korda. Üle pika aja toodi ära ka “Suur-Munamäe torn” rändkarikavõit motokrossis ning mehed, kes sellega hakkama said olid Jako Tsäko, Aigar Leok, Vaido Kalm ja Mart Meeru. Viimane kord, kui antud suur karikas võideti oli 29 aastat tagasi, lisaks oldi toona parimad veel 1983, 1984 ja 1986. Tanel Leok ja Karel Kutsar tõid klubile tähtsaimad Eesti motokrossitiitlid ning klubi naissõitja Kris Jalas võitis lõppenud hooajal teist aastat järjest legendaarse Luule Tulli rändkarika naiste motokrossis. Jüri Raudsiku karika võitis klubi noorsõitja Mikk Kallion ja seda kestvuskrossis 65cc klassis ning samuti teist aastat järjest.
Ajalooline võistlus oli Lätis Zantes toimunud enduro Läti ja Balti meistrivõistluste etapp, kus meeskonna sõitjad tegid klubi ajaloos esimest korda kuldse seeria, kui klubide arvestuses koguti maksimumpunktid ehk siis mõlemal päeval võidutseti kõikides põhiklasside arvestustes. Veiko Rääts oli siis parim E-1s, Martin Leok E-2s, Elary Talu E-3s ja Reio Timmi juuniorites ning Leok ja Rääts võtsid ühtlasi ka üldarvestuses kaksikvõidu.

Sõmerpalu motoklubi tänab oma sõitjaid, toetajaid ja kõiki kaasaelajaid.

Sõmerpalu motoklubi sõitjate tähtsaimad tiitlid aastal 2016:
Tanel Leok – Eesti meister klassis MX1
Karel Kutsar – Eesti meister klassis MX2
Aigar Leok – Eesti enduro ja kestvuskrossi meister E-2 klassis
Martin Leok – Eesti meister kestvuskrossis Enduro klassis, Läti enduro meister klassis E-2
Elary Talu – Eesti enduro ja kestvuskrossi meister klassis E-3
Veiko Rääts – Eesti enduro meister klassis E-1
Reio Timmi – Eesti, Läti ja Balti enduro meister klassis Junior
Priit Järvloo – Balti meister Quad Open klassis
Riho Kollist – Eesti meister mäkketõusus klassides Unlimited ja Kross

Fotol (vasakult) Martin Leok, Elary Talu, Veiko Rääts, Karel Kutsar, Aigar Leok, Tanel Leok, Reio Timmi, Priit Järvloo ja Riho Kollist.