Täna stardib 2017. aasta Dakar!

Mart Meeru Dakar 2017, foto erakogu

Eile õhtul Eesti aja järgi toimus Paraguais, Asuncionis 2017. aasta Dakari pidulik stardipoodium. Ja juba täna stardivad Mart Meeru ning Toomas Triisa järjekorras 39. Dakari esimesele katsele.

Päeva pikkus, 454 kilomeetrit, on selline hea soojendus, kui üle 40 kraadise temperatuuri juures üldse soojendust vaja on. Tänase päeva katse on sellest 39 kilomeetrit. See on küll lühike, kuid samas tehniline ja kohati lausa traieli elementidega Paraguai looduses. Päev lõppeb juba uues riigis, Argentinas, Resistencia linnas. Mart ja Toomas on öelnud, et hullu panema kohe alguses ei minda, pigem püütakse esimeste päevadega leida oma rütm ja siis sellega jätkata. Toomase soov on samas esimeste päevadega oma stardikohta parandada, esimesel päeval on see 103, Mart on pisut eespool, tema stardikoht on täna 85. Eesti aja järgi on nende tänased stardiajad järgmised: Mart – 12.35:30 ja Toomas – 12.44:30.

Tänase päeva live feed hakkab jooksma siin: http://www.dakar.com/dakar/2017/us/stage-1/live-feed.html
Red Bull TV teeb igal päeval päeva kokkuvõtte ja seda saab vaadata siit: redbull.tv

2017. aastal stardivad Toomas Triisa ja Mart Meeru Dakaril Malle-Moto klassis, kus tuleb kõik ise teha. 2014. aastal startisid Mart Meeru ja Toomas Triisa esmakordselt Dakari maratonrallil ja nende kohad üldarvestuses olid vastavalt 40 ja 52. 2015. aastal startis Mart eestlastest ainsana Dakaril ja tema lõppkohaks jäi 38. 2017. aasta Dakari maratonralli stardib esmakordselt 2. jaanuaril Paraguaist ja liigub edasi Boliiviasse ning finiš on 14. jaanuaril Buenos Aireses.

Dakar Team Estonia ametlik kodulehekülg – www.auto24.ee/dakar/
Dakar Team Estonia Facebookis – https://www.facebook.com/dakarestonia/
Dakar Team Estonia Instagramis – @dakarestonia
Dakar Team Estonia Twitteris – https://twitter.com/dakarestonia