Toomas Triisa läheb Dakari viimasele katsele vastu oma klassi liidrina

Eile sõideti Dakari eelviimane katse, mis oli endiselt keeruline. Dakar Team Estonia sõitjad Toomas Triisa ja Mart Meeru said tänavuse ralli eelviimase katsega hästi hakkama ja lähevad viimasele katsele vastu Malle-Moto klassi esimesel ja kuuendal kohal.

Tänane päev viis sõitjad San Juanist Rio Cuartosse. Kogu päeva pikkus oli 759 kilomeetrit, katset oli sellest 286 kilomeetrit. Ka täna oli katsel neutralisatsiooniala, mis jagas katse kaheks ja eile oli selle pikkust 373 kilomeetrit. Ülesõidud olid lühikesed jäädes 30-80 kilomeetri vahele.

Toomas Triisa võitis Dakari 11. katse Malle-Moto klassis, tema edu oli teise koha saanud Jose Julian Kozaci ees oli psut vähem kui tund aega. Mart Meeru oli katsel oma klassi üheksas, kaotades Toomasele alla kahe ja poole tunni.

„13 ja reede polegi nii paha päev. Siiski, päev oli väga raske, teisele katsele minnes, olin nii väsinud, et magasin teise katse stardi 5 min maha. Korraks käis isegi peast mõte läbi, et magan natuke raja kõrval. Ratas korras, kerge õlivahetus ainult. Käisime täna taas 4000 m peal. Navigeerimine oli taas okei.“

Toomas Triisa on kindel Malle-Moto klassi liider, tema edu Kozaci ees on kaks tundi, Mart Meeru on kuues, kaotades Triisale viis tundi.

Dakari viimane päev on kokku 786 kilomeetrit, millest on katset napp 64 kilomeetrit. See on viimane pingutus, mis viib sõitjad Rio Cuarte’st Buenos Airesesse. Dakari viimane päev enam riske kaasa ei too, igaüks, kes on rajal, püüab tulemuse kindlalt rajale tuua.

Live feed: http://gaps.dakar.com/2017/dakar/aso/uk

Alternatiivne live feed, kus saab ka Malle-Moto klassi eraldi näha: http://www.trackingdakar.nl/

Red Bull TV teeb igal päeval päeva kokkuvõtte ja seda saab vaadata siit: redbull.tv

Dakar Team Estonia ametlik kodulehekülg – www.auto24.ee/dakar/
Dakar Team Estonia Facebookis – https://www.facebook.com/dakarestonia/
Dakar Team Estonia Instagramis – @dakarestonia
Dakar Team Estonia Twitteris – https://twitter.com/dakarestonia