Adrenalin Arena laste võistluselt võttis osa rekordarv noori motosportlasi

Adrenalin Arena laste karikas 2017 50cc start, foto Motostart Photography

Pühapäeval, 15. jaanuaril sõideti Adrenalin Arenal lastevõistluste teine etapp, kokku oli kogunenud 125 last Eestist, Soomest, Venemaalt, Lätist, Leedust ja koguni Valgevenest.

Päeva avasõidu tegid kõige pisemad, 50cc juunior poisid ja tüdrukud. Ajasõidus näitas kiiret aega esimese etapi võitja Escobar Kruusenberg, tema järel Toms Dankerts Lätist, kolmas visa Motoextreme sõitja 5aastane Andre Sarri. Esimese sõidu võitiski kindlat Escobar, teine Toms, kolmas Marten Raud. Teises sõidus pidi eestlane Escobar tunnistama aga lätlase Tomsi paremust ning kokkuvõttes läks etapivõit meie lõunanaabrile, teine Escobar ja kolmandale poodiumikohale astus Raud.

Nagu ka esimesel etapil, polnud 50cc masinaklassis vastast noorele lätlasele Ricards Alens Galcins’ile, kes võitis kindlalt nii kvalifikatsiooni kui ka kaks võistlussõitu. Teistele poodiumikohtadele aga käis põnev võitlus, kus peale jäi leedukas Matas Skodzius (1. sõit 2.; 2. sõit 2.), kokkuvõttes kolmas aga eestlane Viljandi Vee- ja Motospordiklubi sõitja Kevin Nõgesmaa (1. sõit 5.; 2. sõit 3.).

65cc masinaklassi konkurents oli väga tugev ning eestlastel sel korral poodiumile asja polnud, olgu öeldud, et A finaali 15 parema sekka sai vaid 4 eestlast. Esikoht läks Venemaale, Elisey Oreshkin’ile, teine Leetu Ugnius Liulys’ile ning kolmas Soome Kasimir Hindersson’ile.

Ka 85cc masinaklassi konkurents oli tihe, taaskord vaid 4 eestlast finaalis. Head kiirust näitasid kvalifikatsioonis nii soomlased Sampo Raino ja Kasper Kangasniemi kui ka RedMoto sõitja Martin Michelis (KTM). Esimeses stardis sai hästi minema Raino, tihedalt tema järel Michelis, kolmas Kangasniemi, sama järjestus ka finišis. Teine sõit algas samuti hea stardiga Sampo Rainio poolt, Michelis taas tihedalt tema kannul. Viiendal ringil püüdis eestlane soomlasest mööduda, seda edukalt, kuid kohe seejärel tehtud viga võttis võiduvõimalused. Teise sõidu võitiski Raino, teine Kangasniemi, kolmas lätlane Karlis Reišulis. Kokkuvõttes poodiumil Rainio (50p), Kangasniemi (42p), Reišulis (33p).

Põnevaid sõite jagus ka 125cc masinaklassis, kuigi peab tunnistama, et esimese kolme noormehe järjestused nii ajasõidus kui ka võistlussõitudes olid samad – ehk päeva kiireim oli Sõmerpalu MK sõitja Jan Jakobson (50p), tema järel lätlased Niks Suna (44p) ja Rainers Zuks 40p).

Adrenalin Arena Tänab ITM Electricut, A Le Coq’i, HMK Autot, ja kõiki, kes korraldusel abiks oli! Adnenalin Arena Cup Lastele III ja otsustav etapp sõidetakse 26. veebruaril 2017.

Fotod: Motostart Photography